Hlavní obsah

Jak se bavit na festivalu ve Varech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Festival se rozbíhá v pátek 30. června už po jednačtyřicáté a návštěvníkům nabízí opět maratóny filmů, které skončí 8. července. Svůj čas ovšem nemusíte ve Varech trávit jenom v setmělém sále, můžete vyrazit do restaurací, barů, do kavárny nebo pod stan. Přinášíme vám tipy na večerní program.

Článek

Na Letní scéně pod mostem bude letos otevřen Barbar-Bar Toška, který si v názvu hraje se jménem samotného ředitele festivalu Jiřího Bartošky. Na drink mohou návštěvníci vyrazit ale i do oficiálního cocktail baru festivalu, do Stanu Kapitána Morgana, který se nachází opět na ploše napravo od Thermalu. Bude otevřen 24 hodin denně a kdo se v případě chladného počasí nezahřeje u sklenice, letos ocení instalované vytápění.

Kam do klubu

Do šesté hodiny ranní bude hrát a žít Sierra Bar, který najdete dole pod festivalovým centrem Thermalu, v určitě rozehřátých prostorách někdejšího klubu Peklo. Vstup je na kartu Festival pass, stejně jako do už známého výjezdního klubu ČEZ Energy Club - Lázně I. Ten najdete v parku za Puppem, až do čtyř do rána tam jinak "vaří" nejen trendovou muziku, ale i dobrá jídla.

Pro návštěvníky, kteří si rádi vyrazí na techno, house či hip hop, jsou určeny další kluby, například Klub Metro Konečná (Západní 13), do něhož můžete vyrazit třeba 2. července na Finlandii snow party. Ohlušující večírek a davy roštěnek naleznete nově i v Kamikaze Extréme sport Clubu (Nákladní 27), kde 6. července proběhne třeba Kamikaze Night. Své lehce nalomené beaty, scratche a punkové koláže tu předvedou v prudce tanečním rytmu djs Romiss & Pablo Escobar.

Grilování i fotbal

Tradičně se hraje rovněž v Music propaganda clubu a café Rotes Berlin, který byl od dob staré známé rockové Alternativy několikrát pravda vyžehlen a proměněn - ale přesto stojí za návštěvu. Začátky akcí jsou ve 20.00 hodin, koncerty se rozezní vždy od 23 hodin a dance party trvají až do rána.

Naopak v Divadelním klubu Husovka (Husovo náměstí) najdou posluchači vedle hudebních party hlavně příjemné grilování masitých dobrot. Otevřeno je nonstop! Na fotbal na plazmových obrazovkách můžete zajít do Hostelu a music baru Titty Twister, který se nachází v Moravské ulici 44. Za krásného počasí nabízí i posezení na zahrádce.

Jiné kafe - to bude Kavárna potmě, kterou neleznete před divadlem na kolonádě. Kavárnou s absolutním zatemněním vás provede Světluška a její nevidomí průvodci, navíc dvakrát denně je připraveno Kino potmě - zvuková projekce známého českého filmu s komentářem obrazu pro nevidomé. Nejvíce koktailů z celého světa můžete ochutnat v Barracuda coctail baru v Jaltské 7, interiér je zařízen v karibském stylu, hrají salsu, latino i raggae.

Koncerty Langerové i Schmitzera

Hosty karlovarského festivalu čekají i koncerty, například 2. července od 19. hodin vystoupí na Divadelním náměstí Aneta Langerová. Na druhý den zahraje před Thermalem Jiří Schmitzer. Divadlo najdete na Letní scéně pod mostem, milovníky klasické hudby potěší v odpoledních hodinách koncerty na Mlýnské kolonádě Karlovarského symfonického orchestru. Zajímavostí budou Čaje o čtvrté, veřejné diskuse s tvůrci českých filmů v hotelu Thermal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám