Hlavní obsah

Při silvestrovských petardách trpím jako pes, tvrdí Pithart

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Silvestrovské veselí v podobě petard a ohňostrojů nechává chladným místopředsedu Senátu Petra Pitharta (KDU-ČSL). Když většina lidí vychází do ulic, aby Nový rok oslavila ohňostroji a jinými pyrotechnickými radovánkami, senátor raději tráví Silvestra v poklidu v kruhu svých rodinných přátel.

Článek

"Letos se chystáme s manželkou hostit naše přátele v malebném zákoutí pražské Malé Strany," odtajnil své silvestrovské plány místopředseda Senátu. "Vždycky si máme co říci," zdůraznil Pithart. Vánoce jsou u Pithartů tradičně ve znamení rodinného setkávání, naopak Silvestr patří popovídání si s přáteli.

Pithart má rezervovaný postoj k ohňostrojovým oslavám o silvestrovské půlnoci. "Nebylo by až tak od věci následovat příklad maďarského parlamentu a tyto silvestrovské kratochvíle omezit," říkal napůl žertem Pithart. Ještě hůře než senátor při silvestrovských radovánkách je na tom jeho pes, který se často na Silvestra schovává do pračky.

Pithart se nebrání ani střídmému požívání alkoholu. "Je to ale ve vší počestnosti," dodal senátor s úsměvem.

Ne vždy mohl dlouholetý šéf horní parlamentní komory a nynější místopředseda Senátu slavit Silvestra svobodně, v dobách komunistické totality jej hlídali spolupracovníci StB. Podle Pitharta by si měli Češi uvědomit, že někteří lidé na světě stále nemají možnost slavit Silvestra ve svobodných zemích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám