Hlavní obsah

Vánoční CD - 49. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto předvánočním týdnu s nabídka na pultech hudebních obchodů rozšíří o novou desku Lucie Bílé, která se stejně jako muzikál jmenuje Elixír života. Po osmi letech vychází novinka australských INXS, ostravští Kryštof vydávají živé CD a DVD Ži(v)je a Eminem vydává Best of.

Článek

INXS: Switch

Po smrti frontmana australské rockové skupiny INXS Michaela Hutchence, to vypadalo, že kapela skončila. Nyní po osmi letech přicházejí s novinkou Switch. Nového zpěváka Kanaďana J. D. Fortuna našli dost netradiční cestou - pomocí televizní reality show. Fortune spolu s kytaristou Andrewem Farrissem napsal i jednu ze skladeb, kterých je na albu jedenáct. Producentsky desku ohlídal Guy Chambers, který mimo jiné spolupracoval i s Robbie Williamsem.

 Sony BMG 

Kryštof: Ži(v)je

Po úspěšné desce Mikrokosmos se Kryštof připomínají živým albem, které vychází na nosičích CD i DVD. Kapela, která získala cenu APH Anděl 2004 za nejlepší popové album, vystoupila v pražské Lucerně. Nahrávka dostala název Ži(v)je. DVD je pochopitelně rozšířeno o kompletní videografii kapely a další bonusový materiál. Na desce nechybí žádný z hitů skupiny, posluchači se dočkají Lolity, Cosmo Shopu, písní Ženy, Tramvaje a Obchodník s deštěm, Srdce či Zrcadlení.

 Moniotr EMI

Eminem: Curtain Call

Kontroverzní rapper Eminem vydává kolekci svých největších hitů, kterou obohatil o tři nové skladby - When I'm Gone, Shake That a FACK. Nechybí ani legendární nahrávka Stan, kterou rapper nazpíval s Eltonem Johnem. Na track listu dále najdete hity My Name Is, The Real Slim Shady, nebo filmovou píseň Lose Yourself. Klipy si můžete prohlédnout na Eminemově stránce.

Universal Music

Bílá Lucie: Elixír života

Nedlouho po premiéře vychází deska odvážného muzikálového představení Elixír života. Album je koncipováno jako průřez představením, protože na divadle velkou část tvoří mluvené herecké dialogy. CD je tedy ryze písničkové a podobně jako Johanka z Arku funguje vlastně jako Lucčino profilové album. Netradiční divadelní pojetí dalo Ondřejovi Soukupovi coby skladateli volný prostor, aby se mohl vyřádit v různých hudebních žánrech.

Monitor EMI

Ashlee Simpson: I Am Me

Když vloni americká popová zpěvačka Ashlee Simpson  vydala své debutové album Autobiography, okamžitě se vyšvihlo do čela hitparád. Nyní to vypadá, že svůj úspěch zopakuje, její druhá desce I Am Me v prvním týdnu stanula na čele žebříčku. Nyní dva měsíce po té, si můžeme tuto desku poslechnout i u nás. Pilotní singl se jmenuje Boyfriend.

Universal Music

Další doporučená CD:

Brutus:  Dík za číslo (Monitor EMI)

 Various:  Nejbr Hip Hop Mix (Monitor EMI)

 Crazy Frog - Crazy Hits (Christmas Edition) (Warner Music)

 Svoboda Karel - Hudba z filmu 2 - Pohádky (Universal Music)

 Ja Rule - Exodus (Universal Music)

 Tokio Hotel - Schrei (Universal Music)

 Ashanti - Collectables By Ashanti (Universal Music)

 Rieu Andre - Weinachten Rund um Die... (Universal Music)

  Baby Bash - Super Saucy (Universal Music)

 Peterson Oscar Trio - Walking The Line (Universal Music)

 Peterson Oscar Trio - Tristeza On Piano (Universal Music)

Peterson Oscar Trio - Reunion Blues (Universal Music)

 Mingus Charles - I Am Three (Universal Music)

 Peterson Oscar Trio - Reunion Blues (Universal Music)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám