Hlavní obsah

Začal advent, do Vánoc zbývají čtyři týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REBUPLIKA

Křesťanům začal advent, čtyřtýdenní přípravné předvánoční období stojící na počátku nového církevního roku. První adventní neděle je pro věřící všech církví výjimečným dnem. Začátek svátku je pohyblivý, pevný je až konec - Štědrý den.

Článek

Na Staroměstském náměstí opět září vánoční strom. Jeho rozsvícení se ujal náměstek primátora Jan Bürgermeister, který v šest hodin odpoledne položil s několika vybranými dětmi ruku na velký spínač.

Prvnímu muži Prahy Pavlu Bémovi unikl tento slavnostní akt jen o chloupek. Nedokázal se včas protlačit zcela zaplněným náměstím, ale přesto popřál malým i velkým Pražanům hezké svátky a dětem doporučil, aby maminky a tatínky nezlobily.

S Adventem začal čas nákupů

Na mnoha místech republiky se možná právě dnes poprvé rozzáří vánoční stromy, mnohde začínají vánoční trhy a další akce směřující k nejkrásnějším svátkům roku. Nejen v kostelech, ale i v některých domácnostech a možná i na veřejných prostranstvích se také symbolicky rozsvítí první ze čtyř svící na adventním věnci. Po celé republice také začínají výstavy betlémů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám