Hlavní obsah

Vánoční DVD - V jako vendeta, Producenti i Match Point - Hra osudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvažujete, že pořídíte svým blízkým pod stromeček nějaký zajímavý film? Pomůžeme vám s výběrem! Tento týden doporučujeme futuristický snímek V jako vendeta, povedenou komedii Producenti, nebo thriller Woodyho Allena Match Point - Hra osudu.

Článek

V jako vendeta

V jako vendeta je film natočený podle stejnojmenného komiksu Alana Moora. Příběh je zasazen do alternativní budoucnosti, kdy v Británii po atomové válce vládne totalitní diktatura. Pod scénářem jsou podepsáni tvůrci Matrixu bratři Wachovští, režie se ujal James McTeigue, který dělal Wachovským asistenta režie v Matrixu.

Mladá dívka Evy je zachráněna z nebezpečné situace maskovaným mužem, který se ukrývá pod krycím jménem V. Ve svém boji si tento muž klade za cíl osvobodit lid Británie od korupce a násilí a vyzývá své spoluobčany, aby se k němu dne 5. listopadu připojili a vyšli ruku v ruce proti parlamentu, v den, kdy je po celé zemi připomínán čin Guye Fawkese a jeho spojenců z roku 1605. Jejich plán vyhodit budovu do povětří se nikdy neuskutečnil. V duchu této rebelie a při vzpomínce na onen slavný den se V pokouší dotáhnout Fawkesův plán ke zdárnému konci.

Tím, jak Evey zjišťuje pravdu o minulosti krycího jména V, objevuje také pravdu o sobě samé a stává se z donucení jeho spojenkyní v plánu rozpoutat revoluci a přinést společnosti obtížené násilím a korupcí svobodu a spravedlnost ...

V For Vendeta, USA 2005, 132 min., režie: James McTeigue, hrají: Natalie Portmanová, Hugo Weaving, Stephen Fry, Sinéad Cusacková, Rupert Graves, Stephen Rea, John Hurt...

Producenti

Původní film Producenti z šedesátých let, byl v minulých letech s obrovským úspěchem uveden jako broadawayský muzikál s Nathanem Laneem a Matthewem Broderickem. Díky popularitě tohoto představení,  byl znovu převeden na filmové plátno jako muzikál.

Max Bialystock a Leo Bloom - intrikářský divadelní producent a jeho zakřiknutý účetní - společně vymyslí bezchybný plán, jak zpronevěřit velké množství peněz. Chtějí získat vysoký rozpočet, vyprodukovat pomocí jeho zlomku levný broadwayský propadák a poté shrábnout zbytek, protože žádný z investorů nebude předpokládat, že se mu nějaké peníze vrátí. Aby mohli tento záměr uskutečnit, potřebují co nejpříšernější hru, kterou se jim podaří najít v muzikálu Jaro pro Hitlera. Jejich plány se však začnou hroutit v okamžiku, kdy se hra překvapivě stane hitem celého města.

Producers, USA 2005, 134 min., režie: Susan Stromanová, hrají: Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurmanová, Will Ferrell, Roger Bart, Gary Beach...

Match Point - Hra osudu

Match Point - Hra osudu je thriller o společenském vzestupu mladého muže a děsivých následcích jeho ctižádosti, který podle svého scénáře natočil Woody Allen.

Tenisový trenér Chris Wilton se seznámí s dvěma ženami - mladičkou sestrou svého bohatého klienta Chloe a krásnou americkou herečkou Nolou. Od začátku je sice přitahován k Nole, ale nakonec se ožení s Chloe, která je pro něho vstupenkou do světa horních deseti tisíc.

Mladí manželé se dlouho beznadějně pokoušejí o dítě, ale sex pouze v plodných dnech nepřináší Chrisovi žádné uspokojení. Po čase obnoví vztah s Nolou, která okamžitě otěhotní. Nyní chce po Chrisovi, aby se rozvedl, ale ten se nechce vzdát svého privilegovaného života, a proto se uchýlí ke krajnímu řešení...

Match Point, USA / Velká Británie 2005, 124 min., české titulky, režie: Woody Allen, hrají: Scarlett Johanssonová, Jonathan Rhys-Meyers, Emily Mortimerová, Matthew Goode, Brian Cox, Penelope Wiltonová, Eddie Marsan, James Nesbitt... 

Znamení ve zdi

Mysteriózní horor začíná ve vězeňské cele, kde se sešlo podivné osazenstvo - ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Denverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězni údajně mohou dostat na svobodu - a takovou příležitost si přeci nesmějí nechat ujít!

Maléfique, Francie 2005, 86 min., režie: Eric Valette, hrají: Gérald Laroche, Philippe Laudenbach, Clovis Cornillac, Dimitri Rataud...

Hledáme Ydol

Satirická komedie Hledá se Ydol se zabývá honbou za slávou, které lze v současnosti dosáhnout velice snadno, například v reality show. 

Hugh Grant hraje Martina Tweeda, sebestředného moderátora nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally, sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene.  

American Dreamz, USA 2006, 107 min., režie: Paul Weitz, hrají: Hugh Grant, Mandy Mooreová, Willem Dafoe, Jennifer Coolidgeová, Shohreh Aghdashloo, John Cho, Judy Greerová... 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám