Hlavní obsah

Zemřel guru kubánské kuchyně, bylo mu 44 let

Novinky, nčs

Ve věku 44 let zemřel známý americko-kubánský šéfkuchař Carl Ruiz. O jeho úmrtí informovala v neděli na sociálních sítích newyorská restaurace La Cubana, jejímž byl Ruiz majitelem a šéfkuchařem. Přízeň si Ruiz získal mimo jiné i u televizních diváků, když se objevoval na obrazovkách v kulinářských pořadech.

Foto: Twitter Carla Ruize

Carl Ruiz zemřel ve věku 44 let.

Článek

Ruiz se dostal do povědomí zejména díky televiznímu kanálu The Food Network, kde účinkoval v několika pořadech. Co bylo příčinou smrti teprve 44letého muže, restaurace oficiálně nezveřejnila, podle blízkých přátel však šéfkuchaře ve spánku postihla srdeční příhoda.

Kromě televizních pořadů vystupoval i ve vlastní rádiové show, videa natáčel i pro svůj youtubový kanál, kde hodnotil řetězce s rychlým občerstvením. Se svojí bývalou manželkou vlastnil v New Jersey italskou restauraci, zkušenosti však sbíral v podnicích po celém světě. V červnu letošního roku v New Yorku otevřel restauraci La Cubana, která odkazovala na jeho kubánský původ, na nějž byl patřičně hrdý.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

On behalf of the La Cubana family, with heavy hearts, we are deeply saddened to share the passing of our beloved Executive Chef Carl Ruiz. No words can fully express our sadness at the sudden loss of our dear friend and brother. Beyond his immense culinary talent, Carl's larger-than-life personality never failed to entertain, enlighten, and uplift every person he encountered along his #Ruizing adventures. His fierce intellect and infectious humor knew no bounds. He was a mighty force of down home Cuban cuisine, and lived life to the fullest, just as he cooked—with “dancing always” as the most important ingredient. Here at La Cubana, Carl paid proud tribute to his Cuban roots each night, and it is here that Carl's legacy, undeniable spirit and passion for his culture will live on. We hope we make you proud, Carlito. . To honor the work you loved so much Chef, La Cubana will continue your work in establishing The Carl Ruiz Scholarship Foundation for aspiring chefs. . We love you! You are already missed. Rest easy 🙏🏽

Příspěvek sdílený La Cubana (@lacubananyc), Zář 22, 2019 v 9:22 PDT

„Jeho humor byl nakažlivý a neměl hranice. Snažil se život žít naplno a vařil stejně tak. Jeho hlavní ingrediencí byl tanec. V restauraci každou noc hrdě vzdával hold svojí kultuře a kubánským kořenům. Jeho odkaz tady v La Cubaně bude žít nadále. Doufáme, že na nás budeš hrdý, Carlito!” uvedla mimo jiné restaurace v emotivním příspěvku.

Restaurace v prohlášení rovněž informovala, že na počest šéfkuchaře vznikne nadace The Carl Ruiz Scholarship, která bude podporovat začínající kuchaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám