Hlavní obsah

Zbavit se letadla za miliardy může být těžší, než se zdá

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupit si luxusní soukromé letadlo je jedna věc. Co když se jej pak ale chcete zbavit? Takový problém nyní řeší mexická vláda, která se přes rok marně snaží prodat luxusní Dreamliner, který si koupil bývalý prezident Enrique Pena Nieto v roce 2012.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mexiko se zatím neúspěšně snaží prodat luxusní prezidentský boeingVideo: Reuters

 
Článek

Boeing 787 Dreamliner, který na palubě může luxusně pohostit až 80 cestujících, byl pořízen za 130 milionů dolarů (tři miliardy korun). Poslední rok však strávil v Kalifornii, kde čekal na svého nového majitele. Marně.

Vláda se tak nyní rozhoduje, jak s luxusním letadlem naloží. Ve hře je i varianta pronajímání na jednotlivé lety, případně prodej skupině kupujících, jak řekl současný prezident Andrés Manuel López Obrador. Dreamliner je jedním ze zhruba sedmi desítek vládních letounů, které jsou určeny k prodeji.

Výměna za přístroje

Stroj, v němž posádka najde veškerý luxus soukromých letadel včetně velkoplošných televizí a obrovských postelí, se stal terčem ostré kritiky, protože jeho údržba vyšla zemi v přepočtu už na 36 milionů korun.

Podívejte se dovnitř nejluxusnějšího Dreamlineru

Muži

„Luxusní letadla nemají co dočinění s chudobou v naší zemi,” snažil se však prezident přesvědčit při tiskové konferenci veřejnost.

A když už to vypadá, že se kupec najde, na poslední chvíli z koupě sejde. Možný je tak podle prezidenta už i směnný obchod. Se Spojenými státy by Mexiko letadlo mohlo vyměnit například za rentgenové přístroje, sanitky a další zdravotnické vybavení.

Reklama

Výběr článků

Načítám