Hlavní obsah

Za večer ji nevypijete, větší neuvidíte. Lahev whisky je jedinečný kus

Novinky, nčs

Vysoká je metr a půl a její obsah je 105 litrů. Řeč je o obří lahvi whisky, která se v aukci prodala za 15 tisíc dolarů, tedy v přepočtu zhruba 340 tisíc korun. Čtrnáctiletá skotská je díky svým rozměrům považována za největší lahev single malt whisky na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lahev skotské single malt whisky Tomintoul, která je považována za největší lahev svého druhu na světě, se prodala ve speciální vánoční aukci. Nový majitel nedělní aukci vyhrál s nabídkou 15 tisíc dolarů (340 tisíc korun), což však v průměru na jeden litr whisky činí v přepočtu asi 3200 korun, což z lahve rozhodně nedělá cenového šampiona.

Milovníci whisky, třeste se, největší soukromá kolekce půjde do aukce

Muži

Metr a půl vysoká lahev s dvaceticentimetrovým korkem byla naplněna 46procentní whisky v roce 2009. O správné naplnění se staral tým 14 odborníků, kteří museli zhotovit také nadměrnou etiketu.

„Občas se objeví možnost sehnat skutečně jedinečnou lahev whisky a tohle je právě jeden z takových případů,“ uvedl ředitel aukční síně Just Whisky Graham Crane.

„Doufáme, že majitel najde pro tak velkou lahev vhodné místo, ať už si ji nechá k oslavě nového desetiletí, nebo ji věnuje jako vánoční dárek,“ dodal Crane.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám