Hlavní obsah

V nejrychlejší restauraci na světě vám talíř přistane pod nosem během okamžiku

Když zavítáte do vyhlášené restaurace, zřejmě dokážete pochopit, že příprava jídla šéfkuchaři nějaký čas zabere. To však není případ mexické restaurace Karne Garibaldi, kde vám jídlo na stole přistane během několika vteřin po objednání. Restaurace se dokonce pyšní světovým rekordem.

Foto: Profimedia.cz

Carne en su jugo se dá přeložit jako maso na šťávě.

Článek

Jak je možné, že oficiální rekord doby, během které bylo jídlo přineseno na stůl, je pouhých 13,5 sekundy? Důvodů je hned několik. Tím prvním je, že restaurace servíruje pouze tradiční jídlo carne en su jugo, které se vzdáleně podobá třeba hovězímu guláši.

Jídlo kuchaři připravují každý den přes noc, základem přípravy je totiž pomalé vaření na mírném ohni. Dlouho tažený vývar je pak zákazníkům během okamžiku naservírován na stůl. K tomu pomáhá i spolupráce číšníků, kteří se už v devadesátých letech minulého století předháněli, kdo hostům přinese jídlo rychleji.

Pořád stejná nuda. Michelinští komisaři Česko až na dvě klasické výjimky ignorují

Muži

„Z té soutěže pak vlastně vyšla myšlenka, že bychom se mohli pokusit vytvořit světový rekord,“ uvedl Daniel Flores, manažer jedné ze šesti poboček restaurace. O výjimečnosti rekordu, který vznikl v roce 1996, svědčí i fakt, že se ho nikomu doposud nepodařilo překonat.

„Číšníci, kuchaři a všichni ostatní zaměstnanci jsou skutečně duší naší restaurace. Bez spolupráce celého personálu by číšníci nemohli být tak rychlí. Personál před nástupem absolvuje školení, aby se naučil být efektivní,“ uvedla Laura Mariaudová z oddělení digitální komunikace.

Kromě tradičního mexického jídla se hosté mohou těšit na osvěžující rýžový nápoj a stylové nádobí, které pochází z rukou lokálních umělců. A traduje se, že jídlo číšníci zvládnou přinést i za méně než 10 sekund.

Reklama

Výběr článků

Načítám