Hlavní obsah

V Londýně servírují čaj čtyřikrát dražší než zlato

Novinky, nčs

Pokud jste fanoušky kvalitního čaje a nebojíte se sáhnout hluboko do kapsy, pak vás zcela jistě nadchne doslova klenot mezi čaji, který si vychutnáte s výhledem na Buckinghamský palác v Londýně. Za šálek si však pořádně připlatíte.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V podniku s názvem Ruben´s nabízí hostům čaj, který je nejdražší ve Velké Británii a velmi pravděpodobně i na světě. Za šálek nápoje zaplatíte 165 liber, tedy zhruba 4700 korun. Pokud byste rádi celou konvičku, připravte si přes 14 tisíc korun. Pokud tedy do Londýna skutečně vyrazíte, můžete směle tvrdit, že jste pili čaj zhruba čtyřikrát dražší než zlato, jehož cena je asi 1200 korun za gram.

Za svoje peníze však očekávejte prvotřídní kvalitu. Čaj je připravován ze vzácných lístků Golden tips, čaje pocházejícího z oblasti Ruhuna na Srí Lance. Je ručně sbírán a později sušen na sametové látce, kde mění svoji barvu právě na zlatou. Vylouhován může být až třikrát, pokaždé přitom bude chutnat jinak.

Kromě černého čaje s ovocným nádechem si vychutnáte výhled na sídlo britské královny a, jak je ve Velké Británii zvykem, k čaji jsou podávány tradiční sušenky, koláčky a drobné sendviče. Abyste se cítili doslova jako v bavlnce, bude se o vaše pohodlí starat personál v rukavičkách. Zkrátka a dobře, skutečný čaj nad zlato.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám