Hlavní obsah

V Jekatěrinburgu vaří pivo za zvuku fotbalových písní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruském Jekatěrinburgu se během letošního mistrovství světa ve fotbale odehrají celkem čtyři zápasy a jeden ze zdejších pivovarů vytvořil na každý z nich speciální pivo. Nejsou to ale piva ledajaká, během vaření zlatavého moku byly nahlas pouštěny známé fotbalové písně, které podle tamního sládka prostoupily do jeho molekul a daly mu zvláštní charakter.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jekatěrinburgu začali u příležitosti fotbalového šampionátu vařit ke každému zápasu speciální pivo Video: Reuters

 
Článek

S jedinečným fotbalovým nápadem přišel malý pivovar s názvem Melody Brew. Fanoušci jistě ocení originální příchuť piva na každý jednotlivý zápas a také etiketu na láhvi, na níž jsou vyobrazeny vlajky obou mužstev a volný prostor pro připsání konečného skóre.

Přidanou hodnotou je pak skutečnost, že byl zlatavý mok uvařen za zvuku známých fotbalových písní.

„Vyhledali jsme hymny všech mistrovství světa včetně těch z třicátých let. Nakonec jsme udělali výběr, který jsme nahlas pouštěli během všech šesti dnů, kdy jsme pivo vařili. Byla to legrace,“ popsal proceduru sládek Alexei Saburov.

Celkem nechal uvařit šest tisíc litrů piva - dva tisíce na zápas mezi Egyptem a Uruguayí, stejné množství na souboj mezi Mexikem a Švédskem a po tisíci na klání Francie versus Peru a Japonsko proti Senegalu.

„Myslím, že když hraje hudba, na vodní molekuly se naváže hudební energie a dá pivu zvláštní charakter,“ vysvětlil Saburov.

Reklama

Výběr článků

Načítám