Hlavní obsah

Tituly pro nejlepší restaurace světa jsou rozdány. Jedno stříbro míří do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční udělování cen cestovatelů, kteří vybírají nejlepší restaurace na světě, zná své letošní vítěze. Celkové prvenství si v roce 2021 odnesl podnik The Old Stamp House Restaurant ve městě Ambleside v severozápadní Anglii. Úspěch v jedné z vedlejších kategorií si připsala i tuzemská restaurace.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cena, kterou uděluje každoročně portál Tripadvisor, je tak trochu cenou samotných cestovatelů, kteří restaurace navštěvují a následně se podělí s ostatními o své zážitky. Ačkoliv mnoho restaurací po celém světě zažívá vinou pandemie za poslední rok a půl krušné časy, i letos bylo z čeho vybírat.

Celkové prvenství si odnesla britská restaurace, která se může pyšnit rovněž michelinskou hvězdou, což však ve výběru vítězů rozhodně není podmínkou. Tradiční kuchyně v komorním prostředí působí v městečku u jezera na severu země malebně.

Podnik za sebou nechal všechny tradiční francouzské či italské restaurace. Ty mají v první desítce po dvou zástupcích. Mezi celosvětově nejlepší restaurace se v první desítce zařadily i podniky z Japonska, Španělska, Mexika a Brazílie.

Nejlepší restaurace roku 2021 podle žebříčku Tripadvisor Travelers’ Choice
The Old Stamp House RestaurantVelká Británie
Restaurant La Maison d'a CoteFrancie
Ise SueyoshiJaponsko
Restaurante BenazuzaMexiko
Les Plaisirs GourmandsFrancie

V jedné z vedlejších kategorií „Picture Perfect”, která hodnotí mimo jiné vizuální stránku restaurací, uspěla i pražská restaurace Le Grill, jež se umístila na druhém místě za podnikem Koral Restaurant. Za tím byste museli až na Bali. Právě v těchto restauracích vznikají nádherné fotografie dobrého jídla a jedinečného prostředí.

Pokud třeba neholdujete živočišné stravě, vybrány byly i nejlepší veganské podniky. Triumfem se může pochlubit aténský Vegan Beat, kterému jsou v zádech Blu Bar (Barcelona/Španělsko) a Cosmic Kitchen (Plymouth/Anglie).

V kategorii nejlepších nově otevřených restaurací je pak zřejmá dominance Dubaje, kde najdete hned dva ze tří podniků (Asil Restaurant a Soul Street), které se umístily na stupních vítězů. Dubajské restaurace doplňuje mexická Parole Tulum.

No a pokud se třeba chystáte s drahou polovičkou na dovolenou do Itálie, pak můžete vyrazit do restaurace, která byla zvolena jako nejvhodnější pro romantickou večeři. Hledejte Degusteria Italiana agli Uffizi ve Florencii.

Ani maso, ani máslo. Jedna z nejdražších restaurací na světě bude veganská

Muži

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám