Hlavní obsah

Slib je slib. S fotografií zesnulé matky se osmiletý hoch přiblížil k nebesům

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tzou poprvé slyšel o hoře Jü-šan, která je nejvyšší horou Tchaj-wanu, když mu byly čtyři roky. O vrcholu, jenž je považován za sídlo bohů a nesmrtelnosti, mu vyprávěla jeho matka. Tehdy jí slíbil, že ji společně jednou zdolají. Dnes osmiletý chlapec skutečně na bájné hoře stanul, matka se však chvíle nedožila. Na vrchol se díky synovi dostala alespoň prostřednictvím fotografie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Osmiletý chlapec splnil slib zesnulé matceVideo: AP

 
Článek

Do příběhu hory se malý Tzou zamiloval a před čtyřmi lety matce slíbil, že se na vrchol jednou společně vydají. Později však musela žena podstoupit operaci nohy a minulý rok zemřela na rakovinu.

Otec osmiletého chlapce však syna motivoval, aby se i přes matčino úmrtí na vrchol vydali sami. „Jü-šan je nejvyšší horou Tchaj-wanu, jsem si jistý, že tam mamince budeme blíž,” říkal Tzouovi otec. A tak se skutečně oba vydali na cestu, jejímž cílem byla 3952 metrů vysoká hora.

Výstup se pro chlapce ukázal těžší, než by se mohlo zdát. „Motala se mu hlavu, docházel mu dech a bylo mu několikrát nevolno. Pod vrcholem však objevil sílu a zvládli jsme to,” popsal na sociálních sítích výstup otec, jenž syna doprovázel na dvoudenním výstupu.

„Mami, dokázali jsme to! Jsme tady! Jsme na vrcholu Jü-ša, jak se máš?” vykřikoval 19. srpna mladý horolezec po 21 kilometrů dlouhé cestě na nejvyšším místě Tchaj-wanu.

Aby dokázal, že drží svoje sliby, s sebou celou cestu nesl fotografii zesnulé matky, která se tak nakonec se svým synem na vrchol přece jen podívala. Stalo se tak přesně 591 dní po její smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám