Hlavní obsah

Unikátní bar umožňuje vstup pouze jednočlenným skupinám

Novinky, mšv

Do baru většinou člověk vyráží s přáteli. Úplně to neplatí v tokijském podniku Hitori, který je vyhrazen maximálně sedmnácti lidem, přičemž každý z nich musí dorazit úplně sám. Není ovšem nic proti ničemu, když se společně na místě seznámí, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bar Hitori se nachází ve čtvrti Šindžuku, která je jednou z nejrušnějších v Tokiu a je známá pro svůj noční život. Kdo chce do podniku vstoupit, bude hned na začátku cedulí upozorněn, že tak může učinit, jen pokud jeho skupina čítá jednu osobu — tedy jeho samotného. Myšlenkou totiž je, že na místě člověk zapřede konverzaci s ostatními opuštěnými dušemi, a získá tak třeba nové přátele.

Bar má otevřeno každý den od sedmi hodin večer a s cenami drinků je to v něm poměrně prosté. Všechny stojí tisíc jenů, tedy něco přes 200 korun.

Podnik nedávno navštívila reportérka Mariko ze serveru Sora News 24. Ačkoli si místo zprvu představovala jako ponuré a tiché, ukázalo se, že byla velmi daleko od pravdy. Krátce poté, co ji barman usadil, se totiž zapovídala s ostatními návštěvníky o tom, jak se o unikátním baru dozvěděli oni.

Zákazníci uvedli, že je pro ně podobná zkušenost zcela nová, protože je v podstatě nutí mluvit s cizími a rozdílnými lidmi. Jde ale prý o místo s velmi uvolněnou atmosférou. A přesně o to prý majiteli baru Hitori jde — nabídnout lidem zábavnou příležitost k seznámení.

Nejstarší bar na světě? Koktejly servíruje v tisíce let staré hrobce

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám