Hlavní obsah

Šikovný vynález přidá prckům centimetry navíc

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte k lidem, kteří zrovna neoplývají nadbytečnými centimetry a rádi byste si alespoň občas připadali o trochu vyšší, pak by se vám mohly hodit nové boty. Nemusejí být nutně na podpatku, šikovný vynález totiž „pomůcku” ukryje rovnou do tenisek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na první pohled vypadají tenisky, které vytvořil Pete Gibson, jako běžné tenisky, které se hodí k džínům a jejich černá varianta klidně může posloužit i k trochu formálnějšímu outfitu.

Jejich tajemství však spočívá ve speciální tlusté stélce, která podle Gibsona přidá jejich majiteli na výšce asi pět a půl centimetru. „Každý pár je originál a je vyráběn ve Velké Británii. Kromě výšky zvednou jejich majitelům i sebevědomí,” je přesvědčen Gibson, který pro tenisky s názvem Lad Lifts rozjel crowdfundingovou kampaň.

Nápad se v hlavě výrobce nezrodil náhodou. Sám Gibson totiž bojoval, zejména v mladém věku, s komplexem ze své výšky. Později zjistil, že kvůli pár centimetrům se nezhroutí svět, svým výrobkem by přesto chtěl pomoci těm, kteří by si rádi několika centimetry přidali na sebevědomí.

Pokud se kampaň povede, Gibson by výrobu ve velkém chtěl spustit v březnu příštího roku. K tomu ale potřebuje na internetu vybrat od lidí z celého světa 23 tisíc liber, v přepočtu tedy téměř 700 tisíc korun, které investuje do nákupu vybavení. Jeden pár přitom prodává za 115 liber (3300 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám