Hlavní obsah

Rambo mezi pošťáky se žádné zásilky nezalekne

Novinky, Jakub Štěpánek

Ruský pošťák Sergej Kondakov si vysloužil přezdívku Rambo. Není se čemu divit, doručuje zásilky na jedno z nejodlehlejších míst v zemi, k čemuž mu pomáhá terénní automobil. Tím se s balíky brodí přes řeky a bažiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský pošťák, který rozváží zásilky do odlehlých oblastí, má přezdívku RamboVideo: AP

 
Článek

Pro většinu automobilů by byly cesty, kterými kličkuje Kondakov, neřešitelným problémem. Ruský Rambo ale usedne do automobilu s obřími pneumatikami, do kterého naloží až 300 kilogramů zásilek, a vydává se splnit povinnost.

Do zapadlé vesničky v Jaroslavské oblasti se vydává jednou za měsíc a pokaždé je to zážitek. V cestě mu totiž stojí mokřady, bahnité cesty, nebojí se ani přebrodit řeku. Štace mu zabere celý den, jedna cesta trvá šest hodin.

„V lesech se cítím jako doma, vyrostl jsem v nich a nebojím se. Řídit jsem začal v roce 1978 a dělám to dodnes,“ říká skromně pošťák. Pro obyvatele malé vesničky, která kdysi bývala centrem dřevařského průmyslu a v oblasti žila tisícovka lidí, je dnes Rambo vítaným hostem.

Jachta inspirovaná vozidly SUV stojí desítky milionů, nabídne ale příjemný bonus

Muži

„Nevím, co bychom si bez něj počali. Je naší spojkou s okolním světem,“ chválí pošťáka jedna z obyvatelek.

Kondakov kromě zásilek pomáhá místním i jinak. Když je potřeba, přiveze úředníka, policistu nebo odveze někoho z obyvatel k lékaři. Seniorům vozí důchody, vybírá peníze za elektřinu a domů jezdí za husté tmy. Jak si ale sám uvědomuje, pro tamní obyvatele je nesmírně důležitý.

Reklama

Výběr článků

Načítám