Hlavní obsah

Po požárním schodišti až na vrchol Everestu a zase zpátky

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy lidé tráví podstatnou většinu dne ve svých domovech, objevují se na internetu nejrůznější sportovní výzvy. Pětačtyřicetiletý Matt Hearne z anglického Colchesteru se rozhodl, že zdolá z pohodlí domova výšku odpovídající Mount Everestu a přispěje tak na dobrou věc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hearnemu k opravdové cestě k nejvyšší hoře světa schází finanční prostředky a rovněž povolení cestovat. Tak se rozhodl, že když on nemůže k hoře, hora přijde k němu. Celkových 8848 výškových metrů zdolal v domě na požárním schodišti a během pokusu vybíral finanční prostředky určené zdravotníkům.

Nutno říct, že Hearne není žádný zelenáč. Má za sebou více než stovku maratonů včetně těch extrémních v poušti. Přesto ho náročnost úkolu překvapila. „Předpokládal jsem, že mi to zabere asi 13 až 14 hodin, jenže jsem zapomněl počítat s časem, kdy jdu ze schodů dolů, takže nakonec to bylo jednou tolik,” vysvětluje Brit, jenž bydlí v osmipatrovém domě.

Aniž by vyšel ven, uběhl Francouz v karanténě maraton. Na balkoně

Koronavirus

„Ukázalo se, že horší než cesty nahoru byly cesty ze schodů. Ale neměl jsem na výběr, horolezci také musí po výstupu absolvovat náročnou cestu dolů,” říká sportovec, který zdolal požární schodiště celkem 381krát, což je 55 tisíc schodů.

„Kolena až tak nebolela, horší to bylo se stehny a lýtky,” popisuje útrapy výstupu, během něhož se mu podařilo vybrat 3500 liber (108 tisíc korun), které poputují na podporu zdravotníků bojujících s pandemií koronaviru.

V Ostravě virtuálně běhají pro záchranáře

Koronavirus

„Naši zdravotníci taky musejí být celé hodiny na nohou, takže rozumím, jak musejí být vyčerpaní,” smekl imaginární klobouk Brit.

Aby zajistil bezpečnost sebe i svého okolí, informoval dopředu o svém plánu sousedy. „Ale moc jsem to nešířil, aby naopak někoho nenapadlo přijít se podívat,” dodal Hearne.

Reklama

Výběr článků

Načítám