Hlavní obsah

Pizza a šest litrů limonády denně? Obézní mladík se za rok proměnil k nepoznání

Novinky, nčs

Byly doby, kdy pil až šest litrů sladké limonády denně a vážil skoro 200 kilogramů. Kaya Tuncar, dvacetiletý student z Velké Británie, se však rozhodl, že společně se svojí matkou bude držet dietu a přidá pohyb. Po roce je takřka k nepoznání.

Foto: Profimedia.cz

Kaya dokázal zhubnout zhruba 90 kilogramů.

Článek

Kaya se na téměř dva metráky dostal kvůli nadměrné konzumaci kalorického jídla, které přímo miloval. Při studiu politologie na univerzitě v Manchesteru si mezi přednáškami dopřával oblíbené sýrové tousty a pizzu, což rád spláchl sladkou limonádou, které byl schopný vypít až šest litrů denně.

Jeho šestačtyřicetiletá matka Michelle O’Neilová, která vážila asi 130 kilogramů, se koncem roku 2018 rozhodla se svojí obezitou zatočit. Když během prvního týdne zhubla přes pět kilogramů, rozhodl se Kaya, že se k matce přidá. Jedním z důvodů byly i bolesti na hrudi, kterými začal obézní mladík trpět.

Foto: Profimedia.cz

Kdysi vypil až šest litrů sladké limonády denně.

„Byl jsem ze své nadváhy nešťastný a starosti si dělala i máma. Když jsem zhubl, probudila se ve mně sebedůvěra,” uvedl Kaya.

Kromě diety zařadili do svého programu i procházky se psy. „Inspirovali jsme jeden druhého. Viděla jsem, jak hubne a celkově se mění z kukly v motýla,” hrdě řekla žena, která nakonec zhubla asi 40 kilogramů.

Dost bylo zničených záchodů. Nemocnice vydala nařízení pro obézní osoby

Koktejl

Kayovi se povedlo během roku shodit polovinu svojí váhy na současných 95 kilogramů, což vedlo k tomu, že jej dokonce nepoznávali profesoři ve škole. „Mysleli si, že jsem nějaký nový student,” dodal Kaya, jenž plánuje v úbytku kilogramů pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám