Hlavní obsah

Pivovar ve Windsoru vaří limitovanou edici piva na počest královské svatby

Pivovar v anglickém Windsoru, v jehož blízkosti se bude v sobotu 19. května konat svatba prince Harryho a americké herečky Meghan Markleové, se na počest této slavnostní příležitosti rozhodl uvařit speciální pivo. Zda bude světlý ALE s názvem Harry & Meghan´s Windsor Knot k dostání i na samotném obřadu, zatím není známo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pivovar ve Windsoru přichystal u příležitosti svatby prince Harryho speciální limitovanou edici piva Video: AP

 
Článek

Pivovar Windsor & Eton Brewery, který se nachází jen deset minut chůze od hradu Windsor, už má s výrobou piva ku příležitosti královské svatby zkušenosti. Před sedmi lety vytvořil limitovanou edici svatebního piva rovněž pro prince Williama a jeho manželku Kate Middletonovou.

„Fungujeme tady osm let. V době svatby Williama a Kate jsme fungovali sotva rok, ale uznali jsme za vhodné, že s ohledem na tradici vaření piva v Británii bychom měli vytvořit pamětní pivo, které bude svatbu připomínat,“ svěřil se agentuře AP ředitel pivovaru Will Calvert.

„Pivo jsme tehdy nazvali Windsor Knot a bylo velmi úspěšné. Když jsme o několik let později zjistili, že se bude ženit princ Harry a že se svatba bude konat tady ve Windsoru, bylo jasné, že uvaříme pivo i pro tuto příležitost,“ vysvětlil.

Výsledkem je světlý ALE s názvem Harry & Meghan's Windsor Knot, při jehož výrobě byl použit britský ječmen, který reprezentuje prince Harryho, a americký chmel, který symbolizuje jeho budoucí manželku z USA.

Pivovar získal minulý měsíc Královské oprávnění (Royal Warrant of Appointment). Jedná se o ocenění, které mohou získat pouze firmy, jež své produkty či služby dodávají královské rodině po dobu nejméně pěti let. Zda se však limitovaná edice piva objeví i na slavnostním obřadu, Calvert neprozradil.

Reklama

Výběr článků

Načítám