Hlavní obsah

Pivo, které vás dojme k slzám. Obsahuje stejnou přísadu jako pepřový sprej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední pivo, které vás dojme až k slzám, představil jeden z amerických pivovarů, který se na nepříliš obvyklé příchutě specializuje již delší dobu. Alkoholický nápoj, který je k dispozici pouze v limitované edici, obsahuje látku s názvem oleoresin capsicum, která se využívá při výrobě obranných pepřových sprejů.

Foto: Dogfish Head Brewery (2x)

Pivo s názvem „In Your Mace!" je unikátní záležitostí.

Článek

Pivo s názvem „In Your Mace!“ má na starosti pivovar Dogfish Head Brewery sídlící ve městě Milton v americkém státě Delaware. Není to poprvé, kdy přišel s neobvyklou příchutí. V minulosti na trh uvedl například pivo s příchutí vepřového masa nebo prachu z měsíčních meteoritů.

Nejnovější chlouba vznikla díky spolupráci s Mace Security International, přední společností specializující se na výrobu pepřových sprejů.

Viceprezident společnosti v oblasti prodeje Eric Crawford a majitel pivovaru Sam Calagione jsou bývalí spolužáci ze střední školy. Když spolu jednoho dne vzpomínali na staré dobré časy, napadlo je, že by mohli spojit síly a vyrobit zcela nevšední produkt.

Foto: Dogfish Head Brewery

Sam Calagione musí mít při výrobě rukavice a ochrannou masku.

A právě tak vzniklo první pivo na světě obsahující látku oleoresin capsicum, tedy paprikovou pryskyřici, která se využívá právě při výrobě většiny pepřových sprejů. Je natolik silná, že si v pivovaru musejí při vaření navléknout rukavice a ochranné masky.

Výrobci ale slibují, že pivo nikomu žaludek nespálí. Při konzumaci však prý zcela jistě ucítíte znatelné teplo.

Pivo s nevšední příchutí můžete ochutnat přímo v pivovaru. Druhou možností je pak koupě 750mililitrové láhve. Do prodeje ale půjde pouze 200 kusů, a tak lze předpokládat, že pořízení nebude vůbec jednoduchou záležitostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám