Hlavní obsah

Papež dostal unikátní lamborghini, zůstane však věrný tradičnímu papamobilu

Papež František ve středu 15. listopadu obdržel od italské automobilky unikátní bílý model vozu Lamborghini Huracán. Nadále však bude jezdit v tradičním papamobilu, informovala agentura AFP. Papežské sportovní auto čeká dražba, jejíž výnosy poputují na financování čtyř charitativních projektů.

Foto: ČTK

Papež František dostal unikátní bílý model vozu Lamborghini Huracán.

Článek

Hlava katolické církve ve Vatikánu darovaný vůz za přítomnosti vedení značky Lamborghini posvětila a na kapotu přidala svůj podpis.

Unikátní model nyní převezme britská aukční společnost Sotheby's. Cena „obyčejného” Lamborghini Huracán se pohybuje kolem 200 tisíc eur (přes pět miliónů korun), očekává se však, že dražba papežské verze vynese mnohem více.

Foto: ČTK

Hlava katolické církve darovaný vůz posvětila a na kapotu přidala svůj podpis.

Výdělek půjde například na podporu iniciativy, která se podílí na rekonstrukci obydlí, náboženských prostor a veřejných budov v irácké oblasti Ninive.

Organizace podle Vatikánu pomáhá křesťanům vysídleným válkou „opět najít své kořeny a svou důstojnost”. Dále plánuje Vatikán podpořit italské sdružení, které pomáhá obětem prostitučních gangů, a dvě italské organizace působící v Africe.

V minulosti již papež obdržel darem například motocykl značky Harley-Davidson, následně jej rovněž poslal do charitativní aukce.

Reklama

Výběr článků

Načítám