Hlavní obsah

Odvážlivec přeletěl poušť na balóncích s héliem

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmačtyřicetiletý iluzionista David Blaine překonal minulý týden arizonskou poušť připoután k héliovým balónkům. Poté, co se vznesl do výšky několika kilometrů, seskočil dolů s padákem na zádech. Celá akce trvala přibližně hodinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odvážlivec přeletěl na balóncích poušťVideo: Reuters

 
Článek

Americký iluzionista se původně plánoval ve středu dostat do výšky 18 tisíc stop (5,5 kilometru). Díky 50 balónkům naplněných plynem se ale vznesl ještě o dva kilometry výš a přeletěl arizonskou poušť.

„Každý kaskadérský kousek, který jsem kdy udělal, je o vytrvalosti a potlačování nemožného,” řekl iluzionista z New Yorku.

Svůj výstup do nebes zahájil ve středu ráno, celá akce od vzletu do přistání trvala asi hodinu. Blaine celou dobu živě streamoval svůj pokus na internetu.

Za osm dní objel na kole Česko i Slovensko. Denně i přes 600 kilometrů

Muži

Když už se dostal do výšky téměř 25 tisíc stop (7,6 kilometru), musel použít dýchací přístroj. S sebou měl rovněž batoh s padákem, který sloužil k bezpečnému návratu na zem. Balónky přitom nechal na pospas vlastnímu osudu. Za nepříliš ekologické řešení si později vysloužil na internetu drobnou kritiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám