Hlavní obsah

Nový Top Gear bude moderovat i herec Matt LeBlanc, Joey ze seriálu Přátelé

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Novou verzi motoristického pořadu Top Gear bude po boku Chrise Evanse moderovat americký herec Matt LeBlanc známý především jako Joey ze seriálu Přátelé, oznámila ve čtvrtek stanice BBC. Stal se tak prvním nebritským moderátorem v 39leté historii pořadu. Britská média přitom v posledních týdnech uváděla, že přípravy na restart pořadu neprobíhají zrovna hladce.

Foto: BBC

Matt LeBlanc (vlevo) se připojil ke Chrisi Evansovi (uprostřed), v pořadu bude i tajemný Stig

Článek

„Jako blázen do aut a obrovský fanda Top Gearu jsem poctěn, že můžu být součástí nové kapitoly tohoto ikonického pořadu,“ okomentoval svou novou práci 48letý LeBlanc, který už se v Top Gearu objevil jako host v rámci soutěže, v níž celebrity soupeří o to, kdo zajede nejrychlejší kolo. Jeho čas 1:42 dosažený s vozem Kia Cee’d zůstal nepřekonán.

BBC k tomu dodala, že další obsazení pořadu brzy potvrdí. LeBlanc se podle stanice zapojí do příprav pořadu okamžitě.

„Matt je celoživotní motoristický nadšenec a jsem nadšený, že se připojuje k Top Gearu,“ řekl hlavní moderátor Chris Evans, jehož si BBC vybrala v červnu loňského roku jako náhradu za Jeremyho Clarksona. [celá zpráva]

Matt LeBlanc na svém twitterovém účtu píše, že se těší na práci v Top Gearu.

Clarksonovi nebyla prodloužena smlouva poté, co fyzicky napadl produkčního Oisina Tymona. Pořad opustili i jeho kolegové James May a Richard Hammond a producent Andy Wilman, které později ulovil Amazon. V rámci jeho streamingové služby Amazon Prime budou mít nový motoristický pořad, do vysílání by se měl dostat během letoška. [celá zpráva]

Je Top Gear v problémech?

Utká se tak s novým Top Gearem, jehož první epizoda by měla být odvysílána v květnu. Britská média však v poslední době hojně spekulovala, že by tomu tak nemuselo být, a to kvůli různým problémům.

Dlouho se například řešilo už jen samotné moderátorské obsazení. Uvádělo se například, že by Evanse měl doplnit motoristický novinář Chris Harris a německá závodnice Sabine Schmitzová, která se už v Top Gearu objevila. V lednu ji mimo jiné vyfotili ve společnosti Evanse na okruhu v kalifornském Monterey, kde se britskému moderátorovi udělalo při jízdě špatně a vyfotili ho, jak zvrací na okraji vozovky. Vypadá to však, že sympatická Němka se jako stálá moderátorka ve slavném pořadu neobjeví.

Za favorita na moderátorské křeslo byl považován i bývalý jezdec Formule 1 David Coulthard, ten ale dal přednost pořadu o nejprestižnějším závodním seriálu a od března bude k vidění na obrazovkách stanice Channel 4. Oznámení LeBlanca jako moderátora přichází jako překvapení, protože s pořadem nebyl vůbec spojován.

Foto: Profimedia.cz

Chris Evans se po ostré jízdě vedle řidičky Sabine Schmitzové necítil zrovna nejlépe...

Dále měl mít Evans ostrý spor s vedením BBC poté, co po pěti měsících rezignovala výkonná producentka Lisa Clarková, jíž si sám přivedl. Podle listu The Daily Mail dokonce měl hrozit, že z projektu vycouvá, protože mu vadily neustálé zásahy producentů a vedení stanice. Chtěl mít volnou ruku stejně jako předtím Clarkson, ale do toho už se BBC po předchozích problémech nechtělo.

Olej do ohně přilil i slavný hudební producent a fanda do aut Simon Cowell. List The Sun uvedl, že „když přijde na řízení, nemá Evans potřebný faktor X“. Přisadil si i bývalý moderátor Top Gearu James May, kterému vadilo, že BBC před Vánocemi odvysílala nejlepší okamžiky ze starých dílů. Podle něj je zvláštní, že takto pořad oslavovali jen pár měsíců poté, co jeho autory vyhodili a zároveň to podle něj nebylo zrovna férové vůči Evansovi, který má plné ruce práce s novým pořadem.

„Byl bych rád, kdyby se Chrisovu Top Gearu dařilo. Je to odvážný krok pustit se do jeho pokračování. Nechtěl bych být ten, kdo pořad moderuje poté, co jsme my skončili,“ citoval Maye The Daily Telegraph.

Jak to doopravdy je, by se mělo ukázat za tři měsíce – premiérový díl je zatím naplánován na 8. května. Pořad Clarksona, Maye a Hammonda zatím oficiální datum premiéry nemá, předpokládá se však, že to bude na podzim.

Reklama

Související témata:

Související články

Top Gear má nového moderátora

Novým hlavním moderátorem motoristického pořadu Top Gear se stal Chris Evans, kterého si stanice BBC vybrala jako náhradu za Jeremyho Clarksona. BBC to...

Výběr článků

Načítám