Hlavní obsah

Clarkson a spol. budou mít nový motoristický pořad, získal je Amazon

Novinky, vps

Bývalí moderátoři celosvětově populárního motoristického pořadu Top Gear Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond podepsali smlouvu se společností Amazon. Pro její streamingovou službu Amazon Prime budou vytvářet vlastní pořad, jak oznámili ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Richard Hammond, Jeremy Clarkson a James May

Článek

Nová show se do vysílání dostane příští rok, přičemž byly potvrzeny tři série. Jméno pořadu, na jehož tvorbě se bude podílet i bývalý producent Top Gearu Andy Wilman, zatím nebylo oznámeno.

„Cítím se, jako bych vylezl z dvouplošníku do vesmírné lodi,“ citovalo Clarksona prohlášení Amazonu. Moderátor tím narážel na fakt, že se přesunuje z klasické televize do streamingové služby fungující na bázi předplatného.

„Stali jsme se součástí chytré televize nového věku. Ironické, že?“ okomentoval podle britských médií poněkud překvapivý krok James May.

Významná investice

O trojici se zajímala i britská stanice ITV, ale moderátoři měli ve starých smlouvách s BBC, jíž opustili, doložku, že dva roky nesmějí uvádět motoristický pořad na jiné britské stanici. Dlouho se proto spekulovalo, že by je mohla zlákat jiná streamingová služba Netflix, nakonec se to však podařilo Amazonu.

Výše nových smluv nebyla zveřejněna, web listu The Daily Telegraph ale uvedl, že Amazon učinil „významnou investici“.

„Zákazníci nám řekli, že je chtějí vidět zpět na obrazovkách, a my jsme nadšeni, že jsme to uskutečnili,“ řekl evropský viceprezident služby Amazon Prime Video Jay Marine.

Top Gear už má nového moderátora

BBC Clarksonovi neprodloužila smlouvu poté, co v roztržce kvůli jídlu napadl produkčního Top Gearu. May a Hammond následně uvedli, že bez svého kolegy pořad na BBC nadále uvádět nebudou.

Top Gear, který se BBC chystá obnovit v novém formátu, mezitím získal nového moderátora, jímž je 49letý v Británii populární moderátor Chris Evans. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Clarksonův konec by stál BBC velké peníze

Stanice BBC bude tento týden řešit s aktéry a svědky aféru moderátora pořadu Top Gear Jeremyho Clarksona, který měl udeřit do obličeje produkčního Oisina...

Výběr článků

Načítám