Hlavní obsah

Nová vychytávka pomůže s provzdušněním vína

Na americkém veletrhu elektroniky CES se neobjevují jen novinky ze světa počítačů. Záběr je mnohem širší, a tak bylo k vidění i zařízení, které ve spolupráci s mobilní aplikací prý naprosto perfektně provzdušní víno a člověku ušetří námahu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na veletrhu CES představili pomůcku na provzdušnění vínaVideo: AP

 
Článek

Vychytávka se jmenuje Aerator a přišla s ní společnost Aveine. Podle firmy je příliš otravné a zdlouhavé, když si lidé doma chtějí dát víno, které je potřeba před pitím provzdušnit dekantováním, na nějž je nutné myslet s předstihem.

Provzdušňovače na víno již sice existují, ale francouzská firma na to jde v duchu moderní doby. Její zařízení, které se připevňuje na lahev, je elektronické a spolupracuje s mobilní aplikací.

„Už nemusíte otvírat lahev dlouho předtím, než ji budete pít. Stačí, když dáte zařízení na lahev. Pak naskenujete pomocí chytrého telefonu etiketu. Algoritmus aplikace rozpozná víno na základě etikety a doporučí, jak ho provzdušnit. Aplikace podle toho zařízení nakalibruje a pak už zbývá jen nalít víno,“ vysvětlil pro agenturu AP zakladatel firmy Nicolas Naigeon s tím, že Aerator při nalévání napumpuje do vína správné množství vzduchu.

Otázkou samozřejmě je, jak široká je zmíněná databáze vín a jak rychle do ní budou doplňována nová vína. Aerator lze předobjednat za 175 dolarů, tedy asi 3900 korun.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám