Hlavní obsah

Nejkýčovitější sedačka na světě? Můžete si místo ní koupit celý dům

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou věci, které nejsou moc hezké, a jsou věci, které jsou hodně drahé. Zebří sofa, gauč, sedačka či pohovka - jak chcete - je kombinací obojího zmíněného. Kromě toho, že při zkoumání estetického hlediska se dá spekulovat o naprostém kýči, který stál život několik zvířat, z ceny se navíc nejednomu zamotá hlava.

Foto: Profimedia.cz

Zebra Burchellova

Článek

Sedačku vyrobenou v roce 2019 ve Francii prodává americká firma 1stdibs za sumu 135 tisíc eur (3,6 milionu korun). Můžete tak váhat, jestli si za vydělané miliony koupit sedačku, nebo rovnou menší domek.

Estetické hodnocení může být věcí názoru, neměnné jsou však věci, ze kterých byla sedačka vyrobena. Masivní bukové dřevo doplňuje pravá kůže zebry Burchellovy, která žije pouze ve zlomku svého původního afrického rozšíření. Jako opěradla slouží sobí paroží, a aby toho nebylo málo, uprostřed sedačky se tyčí ametyst z Brazílie.

Wagyu do domu: Někteří jsou si v době karantény přece jen rovnější

Muži

Tato kombinace drahého kamene a autentických zvířecích doplňků má ze sedačky dělat luxusní zboží, které je určeno zejména pro nejbohatší třídu. Otázkou je, zda se firmě podaří kus nábytku prodat i vzhledem k tomu, že trend výrobků z pravé zvířecí kůže je na ústupu.

Éra pravých kožešin je u konce. Odmítla je nosit i královna Alžběta II.

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám