Hlavní obsah

Nejdražší mléčný koktejl světa obsahuje suroviny z několika světadílů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z newyorských restaurací se může pochlubit mléčným koktejlem, který je podle zástupců Guinnessovy knihy rekordů nejdražší na světě. Servírován je ve speciální sklenici pokryté křišťály a obsahuje mimo jiné zmrzlinu z ostrova Tahiti či vanilku z Madagaskaru. Mléčný nápoj vyjde v přepočtu na zhruba 2200 korun.

Foto: Profimedia.cz

Nejdražší milkshake vytvořil Joe Calderone.

Článek

Pochoutka s názvem LUXE Milkshake je dílem newyorské restaurace Serendipity 3, která je podobně výstředními pokrmy vyhlášená. V minulosti tamní kuchaři vytvořili také například nejdražší grilovaný sýr či párek v rohlíku.

Na první pohled zaujme už samotná sklenice, v níž je mléčný nápoj servírován. Na zakázku vyrobené sklo je totiž pokryto třemi tisíci křišťály od společnosti Swarovski.

Samotný nápoj je tvořen z kravského mléka z ostrova Jersey, vanilkové zmrzliny z Tahiti, smetany z anglického Devonshire v Devonu a vanilky z Madagaskaru.

Ozdoben je pak šlehačkou, která je politá sirupem a karamelovou polevou a pokrytá 23karátovým jedlým zlatem. Nechybí samozřejmě ani třešnička, která byla pro změnu vypěstována v Itálii.

„Je pro mě velkým potěšením a poctou být oceněn Guinnessovou knihou rekordů za nejdražší milkshake. Jsem nadšený, že tento úspěch mohu přidat do našeho stále rostoucího seznamu rekordních pokrmů,“ svěřil se serveru Luxury Launches tvůrce mléčného nápoje Joe Calderone.

Reklama

Výběr článků

Načítám