Hlavní obsah

Nejdražší kráječ na sýr na světě zmizel jako pára nad hrncem, policie je bezradná

Novinky, jky

Nejdražší kráječ na sýr na světě zmizel v poslední únorový den z amsterdamského Muzea sýrů. Policie po třech týdnech připouští, že se při pátrání po neznámých zlodějích cenného kousku ocitla ve slepé uličce. Nejde přitom o kdejaký kráječ sýrů – tento byl unikátem a jeho hodnota činí v přepočtu zhruba 660 tisíc korun.

Foto: Amsterdam Cheese Museum

Kráječ na sýr zdobený diamanty odcizil z nizozemského muzea neznámý pachatel.

Článek

Historie pamatuje nejrůznější krádeže. Lapkové už si pomohli třeba ke kamiónu plnému piva či iberské šunky. Neznámí pachatelé se však zapsali nesmazatelně do historie zločinu, když zřejmě jako první odcizili z muzea kráječ na sýr. Slušelo by se jim však přiznat, že jde o dobrý úlovek. Podle všeho šli zločinci na jistotu, protože tento unikát má značnou cenu.

V noci z 28. února na 1. března nahlásila stráž muzea, že byl ukraden drahý kráječ na sýr, který vznikl spoluprací nizozemského výrobce sýrového příslušenství Boska a argentinského klenotníka Rodriga Otaza. Kráječ byl osazen 220 zářivými diamanty, což byl zjevně také důvod, proč byl z muzea odcizen.

Velká sýrová odměna

Vyšetřování je stále v plném proudu, ale ačkoliv byli pachatelé zachyceni na bezpečnostní kameru, policie jim nemůže přijít na stopu. A to i přesto, že byly následně namalovány jejich skicy, které by je měly poměrně dobře znázorňovat.

Policie tak žádá o pomoc občany a muzeum se rozhodlo vyrukovat s odměnou. Kdokoliv pomůže odhalit identitu lupičů, dostane od výrobce obří dárkový sýrový koš a vůbec největší soupravu na fondue, kterou společnost Boska vyrábí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám