Hlavní obsah

Nadšenec má doma 400 fotbalových dresů, kvůli raritě uplácel i uklízečku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletý Antonio Massari je od dětství nadšeným fotbalovým fanouškem. Zatímco si na školních výletech jeho spolužáci kupovali jako suvenýry pohlednice, on si přivezl fotbalový dres. Dnes jich má doma 400 a řada z nich je skutečně výjimečná. Nechybí ani dva české dresy.

Foto: Profimedia.cz

Dresů má doma asi čtyři stovky.

Článek

„Bylo to na školním výletě v Řecku, to mi bylo asi osmnáct. Spolužáci si kupovali různé suvenýry a já si za 30 eur přivezl dres Olympiakosu s nápisem Rivaldo na zádech,” vzpomíná Massari na rané sběratelství. Další dresy „fasoval” jako kluk od rodičů k narozeninám.

Od té doby projel fanoušek s italskými kořeny a bydlištěm v Miláně přibližně 90 zemí světa, a tak má dnes doma dresy reprezentace Kajmanských ostrovů, Malediv nebo týmů z čínské ligy. Ve sbírce má i dva české dresy.

„Česká liga mi bohužel trochu uniká, to je pravda. Ale mám český reprezentační dres s Nedvěděm na zádech z roku 2006 a Řepkův dres ze Sparty,” pochlubil se.

Massari je fanouškem anglického Portsmouthu a milánského Interu, rozhodně se ale nebojí obléct si i další dresy. V současné době dokonce plní výzvu, během které si každý den obléká jiný fotbalový dres a cestuje po světě. Od července navštívil už 12 zemí.

„Spousta lidí dresy sbírá, já se ale snažím je nosit. Podle mě jsou to mnohdy módně povedené kousky. Jsou krásné, barevné a je radost si je obléct. Fotbal jako takový miluju, ale snad ještě raději mám dresy,” říká muž, který prodával těstoviny, pracoval ve školách nebo IT firmě.

„Slíbil jsem si, že ať už pojedu kamkoliv, budu tam nosit fotbalové dresy. Vždyť se podívejte, lidi po celém světě nosí oblečení s názvy basketbalových klubů, ale s fotbalem to tak není,” zamýšlí se.

Ve sbírce má i rarity

Při sbírání se dostal i do kuriózních situací, třeba když musel na Maledivách uplatit uklízečku, která mu následně z fotbalového areálu přinesla reprezentační dres.

Mezi jeho nejoblíbenějších pak patří třeba dres kamerunské reprezentace z roku 2002. Ten se zapsal do historie jako jediný reprezentační dres bez rukávů, což nakonec u mezinárodní fotbalové federace neprošlo.

Čech sbírá historická kola, doma jich má skoro dvě stovky

Muži

„Taky mám hodně rád třetí sadu belgického Genku ze sezony 2019/2020. Ta je tak zářivě žlutá, že by byla snad vidět z Měsíce. Mám taky dres Espanyolu Barcelona. Ten mi dal šestiletý syn jejich čínského majitele. Rád mám taky klasický devadesátkový dres italské Parmy nebo Drogbův dres z Číny,” prozradil sběratel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám