Hlavní obsah

Muž splnil výzvu australské restaurace. Jako první spořádal pětikilový burger

Australanovi známému pouze jako James se povedlo takřka nemyslitelné. Jako první strávník splnil výzvu restaurace Khartoum Hotel v Novém Jižním Walesu, když do půl hodiny spořádal tamní pětikilový hamburger. A dokonce mu zbylo i místo na dezert, uvedl podnik na svém Facebooku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jamesovi se povedlo něco, na čem jeho 55 předchůdců vyhořelo. Gigantické jídlo, které kromě hamburgeru zahrnuje také hranolky či cibulové kroužky, zvládl sníst za 25 minut a 37 vteřin, píše server Daily Star.

„O naši hamburgerovou výzvu byl od jejího spuštění neskutečný zájem, nejen v lokálním měřítku, ale i globálním,“ uvedla restaurace v příspěvku na Facebooku. „Účastníci, kterých bylo 55, přišli z různých koutů a odešli s různými výsledky.“

Někteří prý hodili flintu do žita po nějakých dvanácti minutách. Jiní nad jídlem strávili celou půlhodinu a stejně nesnědli vše. „Drtivá většina to však vzdala po zhruba 18 až 20 minutách. Od prvního dne jsme nicméně říkali, že jednou přijde někdo, kdo výzvu splní,“ napsala restaurace.

Jamesovi se to nakonec povedlo, a ještě si po vydatném obědě dopřál dezert v podobě cheesecaku. Vysloužil si tak místo na „tabuli vítězů“, ale především odcházel s finanční výhrou ve výši 650 australských dolarů, což je takřka 11 tisíc korun. A to se mu vyplatilo, vzhledem k tomu, že samotný burger vyjde na 60 dolarů (995 korun).

Výherní částka se po každém neúspěšném pokusu postupně navyšovala, nyní se vrátí na start, tedy na 100 dolarů (1600 korun). A v restauraci budou čekat, zda se objeví ještě někdo další, komu se výzvu podaří splnit.

Michelinská restaurace začala rozvážet burgery za zlomek ceny a slaví úspěch

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám