Hlavní obsah

Moravská vína pomohou Lékařům bez hranic

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Morvaská Nová Ves

Sobota 27. dubna bude v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku dnem dobročinné dražby vín. V den Festivalu otevřených sklepů Jaro na Podluží chce místní vinař František Trojan aukcí získat prostředky na dobrou věc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Žijeme v bohaté části světa, máme mír a svobodu slova, dostali jsme to darem a máme morální povinnost podpořit ty, kteří toto štěstí nemají,“ řekl Právu Trojan. Výtěžek aukce chce věnovat těm, kdo pomáhají v místech katastrof s humanitární pomocí.

„Myslím, že těmi pravými jsou Lékaři bez hranic, protože pomáhají tam, kde je nejvíc potřeba. Proto jim chci pomoci ve financování jejich akcí,“ dodal muž, který se do akce pouští již podruhé. Vloni se mu podařilo pro Lékaře bez hranic získat šest tisíc korun. Načerpal zkušenosti a letos chce akci udělat lépe.

Poslední dubnovou sobotu bude ve stánku u nádraží v Moravské Nové Vsi možnost ochutnat dražená vína, přičemž i ochutnávkou získané prostředky poputují na podporu organizace Lékaři bez hranic. Dražba se uskuteční na místě i také prostřednictvím Facebooku.

Skvělé víno v dřevěných kazetách

Na místě bude účastník mise v africkém Súdánu. Archivní vína darovala Vinařství Maděřič, Vinařství Beneš, Vinařství Glos, Vinařství Košut, Vinařství Malánik a Osička a organizátor. Dřevěné krabičky jsou darem výrobce z Dolních Bojanovic. Do dražby míří třináct kazet, obsahujících od jedné do tří lahví vína. Celý výtěžek pomůže dobročinným aktivitám ve světě.

Lékaři bez hranic (Médecins Sans Frontières) jsou mezinárodní humanitární organizace, poskytující odbornou zdravotnickou pomoc lidem v ohrožení a v případě krizí. Organizace byla založena v roce 1971 skupinou francouzských lékařů a novinářů. Velkou roli ve vzniku sehrály zkušenosti s hladomorem v Biafře. Dnes působí ve více než sedmdesáti zemích světa. Zdravotní péči poskytují s pomocí čtyřiceti tisíc místních a mezinárodních spolupracovníků.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám