Hlavní obsah

Moravská vína ovládla prestižní soutěž v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první podle vinařů opravdu kvalitní mezinárodní soutěži vín konané v sousedním Polsku, zaměřené zejména na vína z oblastí s chladnějším klimatem, získala moravská vína hned dvě nejvyšší bodové hodnocení a dalších úctyhodných 26 medailí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šampionem, tedy nejlepším vínem soutěže bylo vyhlášeno Rulandské šedé 2018, výběr z cibéb z ANNOVINO vinařství Lednice, které se zároveň stalo nejúspěšnějším moravský vinařstvím se ziskem čtyř zlatých a dvou stříbrných medailí.

„Jedná se o další úspěch pro tuto naší krásnou rulandu šedou 2018, výběr z cibéb, botrytický sběr, která je mimo jiné také mezi stovkou nejlepších vín v Salonu vín 2022 a loni se třeba stala nejvýše hodnoceným vínem z ČR na soutěži ve Štrasburgu,“ pochvaloval si Roman Žďárský, ředitel ANNOVINO vinařství Lednice.

Moravské sklepy po dvou letech zase praskaly ve švech

Cestování za zážitky

Jak dodal, Polsko je pro vinaře důležitou zemí. „Bylo vytipováno pro export moravských vín, a navíc Morava je turistickým cílem řady polských turistů. I u nás v Lednici či Valtickém Podzemí jsou vítanými návštěvníky,“ vysvětlil důležitost sousední země pro vinaře ředitel.

Na druhém místě se pak umístila Pálava 2020, slámové víno z vinařství Réva Rakvice.

Z celkového počtu 26 medailí pro moravská vína bylo jedenáct zlatých a patnáct stříbrných. Dařilo se také vinařství Lahofer se ziskem 7 medailí, Vinařství Velké Bílovice s 5 medailemi a 3 medaile si odvezlo ještě Vinařství Válka a Zámecké vinařství Bzenec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám