Hlavní obsah

Majitel restaurace vytvořil výzvu pro své hosty. Prakticky nejde splnit

Novinky, Jakub Štěpánek

Můžete být jedlíci toho největšího formátu, ale výzvu, kterou vytvořil majitel restaurace v anglickém městě Workington v hrabství Cumbria, zřejmě nemáte šanci splnit. Nebo si věříte na téměř 11kilogramový hovězí hamburger v časovém limitu jedné hodiny?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pokud by se vám to jako zázrakem povedlo, bohužel vás nečeká ani žádná závratná výhra. Za burger ale nebudete muset platit částku 30 liber (900 korun), kterou si za obří burger majitel restaurace Kyle Barlow účtuje.

„Už jsme u nás pořádali několik podobných výzev, ale tentokrát jsme chtěli nastavit laťku vysoko. Osobně si myslím, že to nejde splnit, jsem si tím vlastně docela jistý,“ říká Barlow.

Foto: Profimedia.cz

V obřím burgeru je opravdu pořádná porce hovězího.

Obří burger váží zhruba 11 kilogramů (24 liber). Je složen kromě masa z 20 plátků slaniny a pořádné porce sýra. Tomu odpovídá také nutriční hodnota – 32 tisíc kalorií. Doporučený denní příjem kalorií pro dospělého muže je přitom asi 2500 kalorií.

„Řekl bych, že se to dá zvládnout tak ve čtyřech lidech. Ale pokud to někdo sní sám, pak smeknu, předám mu titul šampiona a útrata bude na podnik,“ uvedl Barlow.

Reklama

Výběr článků

Načítám