Hlavní obsah

Kvůli marihuaně strávil osm let za mřížemi, dnes mu vydělává velké peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aby se stal úspěšným podnikatelem, musel ujít skutečně dlouhou cestu. Američan Mike Biggio si odpykal osm let ve vězení za obchod s marihuanou, následně byl vyhozen z práce, aby dnes mohl říct, že je spolumajitelem jedné z nějvětších konopných farem na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S tehdy nelegální marihuanou obchodoval Biggio v americkém státě Colorado už na konci devadesátých let minulého století. Spolupracoval s dodavateli z Mexika, po jejich zadržení však přešel do Kanady.

V době prosperity dovážel zhruba 50 kilogramů marihuany týdně, drogu následně prodával v Coloradu. Měl vybudovanou obchodní síť, ale na začátku nového milénia spadla klec. Biggio byl odhalen a odsouzen k osmi letům odnětí svobody ve federální věznici.

„Rozhodně bych neřekl, že se mi pobyt ve vězení vyplatil. Dodnes lituju toho, že jsem přišel o osm let života. Nejvíc mě užíral fakt, že se kvůli mně trápí moje rodina. Vždycky jsem se považoval za ambiciózního člověka a sledovat ve vězení, jak mi utíká život před očima, to bylo skutečné mučení,” říká dnes Američan.

„Snažil jsem se necítit se jako oběť a pořád jsem se upínal k tomu, že trest jednou skončí. A stalo se,” vysvětlil Biggio, jenž brány věznice opustil v roce 2008.

Colorado v roce 2012 marihuanu legalizovalo a o dva roky později byl navíc přijat zákon, jenž umožňuje na základně povolení marihuanu legálně prodávat.

Biggio nejdříve o licenci k prodeji přišel kvůli nařízení, které zakazovalo v odvětví figurovat lidem, jež kvůli drogám byli odsouzeni, a ocitl se rázem na dlažbě.

„Naštěstí už takové nařízení dnes neplatí a já jsem legálním držitelem licence na prodej marihuany,” říká Biggio, jenž dokonale zúročil svoje zkušenosti a za posledních několik let stal jedním z největších hráčů na trhu s konopím.

Relaxační víno s konopím má při popíjení dvojitý účinek

Muži

Dnes je spoluvlastníkem firmy Area 420, která vlastní jednu z největších plantáží na světě. „Je důležité mít kvalitní kytky a dobrý příběh,” myslí si. Jeho společnost nyní pronajímá zájemcům části prosluněné plantáže, kde se jim o marihuanu stará - cena za půl hektaru jde i do statisíců dolarů.

Ať už marihuana končí ubalená v cigaretě, nebo je z ní vyrobena mastička, všechno je v Coloradu po vyřízení patřičných povolení zcela legální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám