Hlavní obsah

Krásný byznys, ještě lepší party. Tohle je šampion mezi mullety

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikonický účes mullet, jehož vyznavači hrdě nosí na zátylku rozevláté kadeře, kdežto na přední části hlavy jsou vlasy svědomitě upraveny, má svého šampiona. V Austrálii se jím stal jednatřicetiletý Brit Rob Ayton.

Foto: Profimedia.cz

Účesu se přezdívá také Vpředu byznys, vzadu party.

Článek

Účes, který byl na ulicích viděn zejména v osmdesátých a devadesátých letech minulého století, si svoje místo ve společnosti stále najde. Jeho vyznavači pořádají speciální festival v Belgii nebo třeba právě proběhlý šampionát v australském Kurri Kurri.

Klání o nejlepšího „mulleta” tentokrát ovládl Rob Ayton, jednatřicetiletý grafik z Velké Británie. Ten si prvního mulleta nechal z legrace narůst před třemi lety. Za tu dobu však v lehce bizarním stylu našel zalíbení a stal se oficiálním šampionem.

Foto: Profimedia.cz

Ayton zvítězil v mezinárodní konkurenci.

„Původně jsem sem přijel na skateboardový závod a odjíždím jako mezinárodní šampion mezi mullety,” vysvětluje Ayton, jenž vysvětluje, že kromě častých posměšků se musí vypořádat s náročnou péčí o vlastní kadeře.

Vpředu byznys, vzadu párty. Ikonický účes ožil v Belgii

Muži

„Často se setkávám s názorem, že vypadám jako pornoherec z osmdesátých let,” říká muž, jehož tvář zdobí také zastřižený knírek.

„Za ty tři roky jsem v účesu našel zalíbení a nyní je to pro mě něco jako posvátná věc,” dodává vítěz.

Každoroční soutěž se koná hned v několika kategoriích. Namátkou vyberme třeba „retro”, „extrémní” nebo „každodenní”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám