Hlavní obsah

Když jedna jachta nestačí. Australská loděnice představila doprovodné plavidlo pro boháče

Novinky, tcs

Máte už luxusní superjachtu, ale nevíte, kam s dalšími hračkami, jako jsou rychlostní čluny, vodní skútry či vrtulník? Pak je tu pro vás Hodor. Unikátní luxusní doprovodné plavidlo s heliportem a velkorysými skladovacími prostory, které vyřeší typický problém každého miliardáře.

Foto: Incat Crowther

Katamaran Hodor je místem, kam můžete uskladnit vše, co se vám nevejde na vaši přepychovou jachtu.

Článek

Přes 66 metrů dlouhý katamarán australské loděnice Incat Crowther slouží jako doprovodné plavidlo, kam mohou majitelé luxusních superjachet uložit vše, co se jim na loď nevejde. Hodor je vybaven heliportem a zvládne převážet několik motorových člunů, o vodních skútrech ani nemluvě.

Kromě toho je Hodor vybaven dokem pro miniponorku a dekompresní komorou, která je součástí palubní nemocnice. V případě, že si chcete dopřát i vyjížďky po souši, je Hodor schopen přepravit i několik čtyřkolek. Pochopitelně nesmí chybět ani dílna, kde lze všechny tyto hračky opravovat a upravovat.

Stavba lodi Hodor

Navzdory tomu, že je Hodor doprovodným plavidlem, skýtá i notnou dávku luxusu, k dispozici je místnost pro hosty, kteří tak mohou v pohodlí čekat, než je čluny dopraví na jachtu. Kajuty pro dvacet členů posádky, kteří jsou potřeba k ovládání katamaránu, jsou všechny vybaveny vlastními koupelnami.

Hodor je schopen plout maximální rychlostí 22,5 uzlů (42 kilometrů za hodinu), při rychlosti 14 uzlů zvládne urazit až 5500 námořních mil (přes 10 tisíc kilometrů). Cenu, kterou majitel za toto unikátní plavidlo zaplatil, loděnice nezveřejnily, jistě se ale šplhá do desítek milionů dolarů a jak podotýká deník Daily Mail: „Pokud se musíte ptát na cenu, pak si ho nemůžete dovolit.”

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám