Hlavní obsah

Jaká fotka na seznamce zvýší mužům šanci na vážný vztah? Svaly ani nezkoušejte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se marně snažíte objevit vysněný protějšek na nejrůznějších internetových seznamkách a mobilních aplikacích, pak možná děláte jednu zásadní chybu, a sice nemáte vhodnou profilovou fotografii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Palčivým problémem se nezabýval nikdo jiný než tým amerických vědců z univerzity v Halifaxu. Z výsledků studie vyplývá, že pánové, kteří hledají jen krátký románek na jednu noc, mnohem častěji prezentují sami sebe v doprovodu rychlých aut, motorek, často se fotí s odhalenou hrudí a vystavují na obdiv svoji vypracovanou muskulaturu.

Naopak muži, kteří hledají vážný vztah a nekonečnou lásku, mnohem častěji přidávají na svůj profil fotografii se psem. Dokonce se podle výzkumu jedná až o 40 procent mužů, kteří hledají pevné partnerské pouto.

Přibývá lidí se strachem z offline seznamování

Vztahy a sex

„Muži se psy na svém profilu podvědomě ukazují, že když se zvládnou postarat o psa, zvládnou se postarat třeba o dítě a obecně dokážou udržovat dlouhodobý vztah. Závěry vycházející ze studie naznačují, že pes na fotce je navíc častější než kočka, ta totiž údajně působí více žensky,” uvedla Maryanne Fisherová, spoluautorka studie, jež byla publikována v časopise Evolutionary Psychological Science.

Výzkumu se zúčastnilo 225 mužů, kteří hledali dlouhodobý vztah, 225 žen, jež hledaly totéž a 225 mužů prahnoucích po nezávazném flirtu bez větších závazků. Do studie nebyly zahrnuty ženy, které toužily po nezávazném povyražení, bylo jich totiž pouze 46.

Závěr je tedy jednoznačný. Pokud na internetu hledáte dlouhodobý vztah, pak se vyfoťte se psem. Pokud psa nemáte, zkuste poprosit třeba sousedy. Pokud nemáte ani sousedy, nezbude vám zřejmě nic jiného než pěkně postaru vyrazit mezi lidi.

Reklama

Výběr článků

Načítám