Hlavní obsah

Jachta s vlastní vinárnou a vodopádem má punc naprostého luxusu

Novinky, nčs

Dovolená na moři na luxusní jachtě je snem mnoha cestovatelů. Skutečně jedinečný zážitek nabízí svému majiteli jachta nesoucí název Vida. Ta kromě běžného vybavení podobných plavidel nabízí i některé další vymoženosti.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní jachty jsou doménou zejména milionářů. Ilustrační foto

Článek

Majitelem jachty od nizozemské společnosti Heesen je momentálně nejmenovaný Američan, který si s sebou na palubu může vzít až 11 hostů a 13 členů personálu. Vzhledem k tomu, že nádrž pojme až 100 tisíc litrů paliva, na jedno natankování urazí Vida až 1700 kilometrů.

Na palubě se kromě „tradičního” vybavení luxusních plavidel objevuje i několik dalších vymožeností. Tak například onyxová stěna, která slouží jako malá vinárna pro 42 lahví vína, případně „plovoucí” schodiště, které je jednou z dominant interiéru.

Bazén s vodopádem

Na pětapadesát metrů dlouhé jachtě je celkem pět salónků, apartmán majitele v horní části plavidla nabízí 80 čtverečních metrů pohodlí. Za zmínku rozhodně stojí také plně vybavená tělocvična, sluneční terasa, společenská místnost s barem určená pro pořádání večírků, plošina pro přístup do moře či vlastní bazén s vodopádem.

Ačkoliv cena nebyla společností zveřejněna, dá se předpokládat, že podobně jako u jiných luxusních plavidel podobného typu se bude částka šplhat do desítek milionů dolarů, respektive stovek milionů korun.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám