Hlavní obsah

Hvězdou proti své vůli. Michelinský průvodce čelí rozhořčení šéfkuchaře

Novinky, nčs

Mnozí majitelé restaurací by pro to, aby se jejich podnik objevil v michelinském průvodci, udělali cokoliv. Přesto se najdou takoví, kterým záznam v prestižní publikaci vyloženě vadí. Jedním z nich je i Korejec Eo Yun-gwon, který se rozhodl bránit soudní cestou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Yun-gwon je majitelem soulského podniku Eo. Ten se objevil v posledním vydaní renomovaného michelinského průvodce, s čímž majitel nechce mít nic společného. Yun-gwon prohlašuje, že se o zapsání do průvodce nikoho neprosil a požaduje vymazání restaurace ze seznamu.

„Podal jsem trestní oznámení proti chování společnosti Michelin. Zahrnutí restaurace Eo do seznamu je proti mojí vůli,” uvedl v polovině listopadu restauratér, který označuje společnost vydávající průvodce za „zkorumpovanou”.

„I když jsem jasně odmítl, aby se restaurace v seznamu objevovala, zahrnuli ji tam i letos,” vysvětluje Yun-gwon, jenž je nespokojen s postupem při hodnocení restaurací.

Nepoznáte sýr od šafránu! zlobí se majitel restaurace na michelinské komisaře

Muži

„Existují tisíce restaurací v Soulu, které jsou na stejné nebo lepší úrovni než ty podniky, jež jsou v průvodci uvedeny,” myslí si. „Jejich systém hodnocení je krutý, nutí to šéfkuchaře celý rok jen čekat na to, až přijdou michelinští komisaři. Celý jejich systém je zaslepen penězi a postrádá svoji původní filozofii,” říká.

Ačkoliv stížnost postavená na podobném principu, jako je například urážka na cti, se začala rychle šířit kulinářským světem, u soudu pravděpodobně neobstojí. V případě, že by přece jenom majitel restaurace uspěl, dočká se náhrady škody v přepočtu maximálně v řádu desítek tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám