Hlavní obsah

Hodinky z pět tisíc let starého meteoritu jsou opravdovým unikátem

Novinky, vps

Švýcarská hodinářská manufaktura De Bethune je proslulá svými originálními a nápaditými hodinkami. Nově teď tato progresivní firma představila opravdu unikátní model. Jedná se totiž o limitovanou edici jednoho kusu, jež je vybavena číselníkem z pět tisíc let starého meteoritu.

Foto: De Bethune (3x)

Detailní pohled na číselník z meteoritu.

Článek

Novinka zapadá do již zavedené řady DB28 a je vybavená tourbillonem, což je ve zkratce funkce (v hodinářském žargonu komplikace - pozn. redakce) eliminující vliv zemské gravitace na chod hodinek. V podání De Bethune se jedná o 30sekundový tourbillon vyrobený z moderních materiálů – křemíku a titanu.

De Bethune DB28 Kind of Blue Tourbillon Meteorite

Z titanu, v tomto případě modřeného, je i pouzdro hodinek, které má průměr 42,6 milimetru. Tloušťka je pak 9,7 milimetru, což je na takto velké hodinky s tourbillonem poměrně málo.

Středem pozornosti je ale samozřejmě číselník. De Bethune loni představilo model Dream Watch 5 Meteorite, který měl, jak už název napovídá, něco společného s meteoritem, konkrétně z něho hodinky měly vyrobeny pouzdro.

Pohled na strojek.

Jednalo se o meteorit z argentinské oblasti Campo del Cielo proslulé velkým výskytem těchto těles. Část meteoritu v manufaktuře zbyla, a protože by byla škoda ji vyhodit, rozhodli se, že tento „zbytek“ použijí na další hodinky. Meteorit tedy upravili do tenkého plíšku, který zahřáli, čímž zmodral. Poté v něm vytvořili malinkaté otvory připomínající hvězdnou oblohu.

Celý název hodinek je De Bethune DB28 Kind of Blue Tourbillon Meteorite. Vznikl pouze jeden kus a cena je v přepočtu zhruba sedm miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám