Hlavní obsah

Fialové víno hezky vypadá - ovšem nejen to

Pokud patříte mezi milovníky dobrého vína, pak zřejmě vybíráte mezi červeným, bílým či růžovým. K tradičním vínům přibylo také fialové, které vyrábí vinařství v Austrálii.

Foto: Instagram Raw Vine Estate Wine

Fialové víno? To tady ještě nebylo.

Článek

Mohlo by se na první pohled zdát, že fialové zbarvení má na svědomí nějaké chemické barvivo, opak je ale pravdou. Nezvyklou barvu vínu s názvem Purple Reign dodávají výhradně byliny, které doplňují kupáž Sémillonu a Sauvignonu.

Jak uvedl výrobce vína, společnost Raw Vine Estate, do vína je přidávána „kapka přírodních antioxidantů na rostlinné bázi, aby se minimalizovalo použití siřičitanů a vytvořila se nová a jedinečná barva”. Samotné víno má pak nádech trávy a minerálů.

Ztráta čichu je pro některé vinaře existenční problém. Pomohlo by přednostní očkování

Muži

Kromě toho, že sklenička fialového vína rozhodně dokáže zpříjemnit váš večer, nebo třeba instagramový účet, je dost dobře možné, že ráno se budete cítit o něco lépe, než když vypijete běžnou láhev vína ze supermarketu. Nižší obsah syntetických přísad má totiž údajně zapříčinit, aby kocovina po ránu nebyla tak ohlušující.

To koneckonců potvrzuje i studie z roku 2013 z univerzity v Římě, ze které vyplývá, že nižší obsah acetaldehydu v krvi méně zaměstnává játra, která mohou alkohol rychleji zpracovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám