Hlavní obsah

Do aukce jdou další Jordanovy tenisky, hlavní roli ale bude hrát kartička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární basketbalista Michael Jordan sice ukončil kariéru už dávno, poptávka po jeho věcech však zůstává. Aukční síň Christie's nyní nabídne zájemcům pět párů bot a sběratelskou kartičku amerického basketbalisty. Očekává se, že aukce vynese až čtyři miliony dolarů (92 milionů korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sneakersky a kartička Michaela Jordana jdou dražbyVideo: Reuters

 
Článek

Počet šesti předmětů v červnové aukci (1.–14. 6.) není náhodný, odkazuje na šest mistrovských titulů v NBA, které Jordan v devadesátých letech minulého století získal s týmem Chicago Bulls.

Jeden z párů bot měl Jordan, jenž způsobil na trhu se sportovními botami prakticky revoluci, na sobě během finále nejlepší ligy světa v roce 1998. Podepsané boty mají nyní hodnotu okolo 700 tisíc dolarů (16 milionů korun).

Nošené boty se prodaly za rekordních 33 milionů, měl je na sobě legendární basketbalista

Muži

Nejstaršími teniskami jsou pak boty z poloviny osmdesátých let.

Během aukce by mohli mít šanci i méně movití zájemci, vyvolávací cena některých párů bude „pouhých” 10 tisíc dolarů (230 tisíc korun).

Nejdražším předmětem se podle očekávání aukční síně stane podepsaná sběratelská karta z roku 1986.

„Bude to první nováčkovská karta, kterou u nás budeme dražit,” řekla agentuře Reuters Caitlin Donovanová z aukční síně. Karta by se mohla vydražit za dva až tři miliony dolarů (46–69 milionů korun).

Zájem o Jordanovy věci vzrostl během uplynulých let, poté co se velké popularitě těší série The Last Dance (Poslední představení), která během pandemie doslova „bourala” Netflix.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám