Hlavní obsah

Nošené boty se prodaly za rekordních 33 milionů, měl je na sobě legendární basketbalista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za rekordní částku téměř 1,5 milionu dolarů (33 milionů korun) se vydražily basketbalové boty Michaela Jordana, v nichž legendární hráč nastoupil v pátém utkání své nováčkovské sezony v NBA v roce 1984.

Foto: Profimedia.cz

Boty se prodaly za rekordní částku.

Článek

Pozdější šestinásobný šampion zámořské ligy s Chicagem boty po zápase věnoval mladému podavači míčů v Denveru. Novým majitelem červenobílého páru bot modelu Nike Air Ships se podle NBC stal sběratel Nick Fiorella, který je v aukci společnosti Sotheby's získal za 1,472 milionu dolarů.

Teniskový svatý grál může být váš. Stačí být milionář, nebo překvapit prodejce

Muži

Nedělní dražba výrazně překonala dosavadní rekord při prodeji nošených sportovních bot, který dosud držel jiný Jordanův pár. Loni v srpnu se za 615 tisíc dolarů prodaly boty, s nimiž odehrál v roce 1985 exhibiční zápas v Itálii.

Aukce vzácných sportovních bot zažívají v poslední době boom. Na vysokých cenách za Jordanovy suvenýry se navíc projevil i zvýšený zájem po odvysílání dokumentu The Last Dance, mapující život a kariéru nyní osmapadesátiletého slavného basketbalisty.

Anketa

Pořídili jste si někdy něco v aukci?
Ano
35,7 %
Ne
64,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 325 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám