Hlavní obsah

Disketa s podpisem Steva Jobse je v aukci. Cena může vyšplhat vysoko

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakou cenu má podpis počítačového génia Steva Jobse? Jak na čem. Na dříve běžném předmětu denní potřeby zřejmě více než 7500 dolarů, tedy 173 tisíc korun. Alespoň za takovou částku se zřejmě vydraží stará bílá disketa, na níž je právě Jobsův podpis.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pro skutečné milovníky elektroniky společnosti Apple zase nejde o tak závratnou částku. Cena diskety by se mohla vyšplhat jen o 1400 dolarů výš (32 tisíc korun) než kolik aktuálně stojí nejdražší Macbook Pro, píše server Cnet.

Disketa, která pochází zřejmě z roku 1988, je obzvlášť vzácná z důvodu, že Jobs nepatřil k lidem, kteří by se často a rádi podepisovali. „Jde o velmi žádoucí formát, protože Jobs nebyl ochotným signatářem a často odmítal vyhovět prosbám sběratelů,“ uvádí u popisu předmětu aukční síň RR Auction v Glendale v Arizoně.

Aktuálně je nejvyšší nabídnutá částka za disketu pět tisíc dolarů (115 tisíc korun). Jelikož do konce dražby zbývá ještě týden, cena se patrně vyšplhá na očekávaných 7500 dolarů, možná i více, uvedl server Luxury Launches.

Tak či tak to nebude nejvyšší částka, kterou někdo zaplatí za Jobsův podpis. Letos v září se vydražil plakát na první Příběh hraček, rovněž podepsaný Jobsem, a to za neuvěřitelných 30 tisíc dolarů, což je skoro 700 tisíc korun.

Nejvýkonnější počítač od Applu se začne prodávat ještě před Vánocemi

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám