Hlavní obsah

Choreograf bojových scén z filmu Kill Bill je v Praze. Ukázal nám své umění

– Praha
Novinky, Nšt

V rámci festivalu Japan Week zavítal do Prahy lektor ze samurajské skupiny Kamui Tetsuro Shimaguchi, který se podílel na šermířské choreografii filmu Kill Bill od amerického režiséra Quentina Tarantina.

Bojové umění Samurajů Video: Novinky

 
Článek

„Bojové umění Kengido není klasické bojové umění, ale jedná se o kombinaci scénických vystoupení, bojového umění a umění jako takového,“ řekl Novinkám Tetsuro Shimaguchi, který tento styl umění vymyslel a věnuje se mu přes dvacet pět let.

Foto: Novinky

Tetsuro Shimaguchi vytvořil bojový styl zvaný Kengido.

„Na rozdíl od jiných bojových umění třeba od karate, když uděláme chybu v japonském šermu, tak okamžitě zemřeme. Je to opravdu velice vážná záležitost. Prostřednictvím tréninku bojového umění Kengido se lidé mohou rozvíjet v mnoha dalších aktivitách, například můžeme různě komunikovat a to je velice pozitivní. V tomto mém bojovém stylu, který jsem vytvořil, není důležité zabíjení, ale právě ta vzájemná komunikace mezi lidmi,” pokračoval Shimaguchi.

Foto: Novinky

Wakizaši z roku 1431

I přesto že skupina Kamui s opravdovou katanou nevystupuje, přivezli do Prahy na ukázku pravé wakizaši, což je menší meč obvykle mezi 30 - 60 cm. „Meč, který tu máme, je práce mečíře Jatsumitsua (?) z provincie Bizen a je datovaný od roku 1431,“ řekl Jakub Zeman, který je odborníkem na japonský meč, a dodal, že zdobné reliéfy a znaky odkazují na buddhistické ochranné božstvo.

Kromě samurajské show lze vidět na festivalu Japan Week také bubeníky, čajové obřady nebo ukázku techniky japonské animace. Festival se v Praze bude konat do 23. listopadu 2017.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám