Hlavní obsah

Chlapské koktejly, které zvládnete připravit doma

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Léto je v plném proudu, a i když počasí občas nevyjde, koktejly k němu neodmyslitelně patří. Mnoho českých barů a restaurací ale často nabízí jen profláknuté drinky s cílem uspokojit co nejvíce zákazníků. Proto jsme si pro vás připravili pět chlapských koktejlů neotřelých chutí, které rozhodně nejsou pro každého.

Whisky Honey SourVideo: Novinky

 
Článek

Koktejly pro nás v pražském Trick Baru připravil zkušený barman Martin Vogeltanz. Pětici drinků jsme vybrali tak, aby se chuťově odlišovaly, jejich ingredience byly běžně dostupné a příprava nezabrala moc času. Ve videích se sami můžete přesvědčit, jak je jejich míchání snadné.

Whisky Honey Sour

Tento koktejl se často připravuje s bourbonem, ale my jsme tentokrát zvolili vyváženější irskou whiskey. Bílek a med, které je potřeba pořádně rozmíchat, nápoj zjemní a chuť je krásně vyvážená. Whiskey je cítit především na dozvuku.

Pozor, není to nic pro pomalé pijany. Pokud se budete s drinkem mazlit celý večer, bílek se oddělí, vystoupá nahoru a správná chuť bude ta tam.

5 cl irské whiskey
3 cl citrónové šťávy
2 cl medu
1 cl vaječného bílku

Negroni

Celkem známý drink, který obsahuje suchý gin, sladký vermut a hořké Campari. V naší přípravě smíchal barman všechny tři ingredience ve stejném poměru a žádná tak výrazně nevyniká. Pokud preferujete větší hořkost, přidejte víc Campari, pro sladkost naopak vermut. Nezapomeňte vše dobře promíchat.

NegroniVideo: Novinky

3 cl ginu
3 cl Campari
3 cl červeného vermutu
pomerančová kůra

Captain´s Hot Sour

Daiquiri pro milovníky chilli. Tak by se mohl také jmenovat tento pikantní drink s ostrou papričkou, kterou se pomazává kraj sklenice. Při pití jako první nastoupí štiplavost na jazyku, jíž následně doplní sladká chuť koktejlu.

V našem receptu jsme použili oříškový sirup, bohatě ale stačí dostupnější cukrový. Klidně můžete zvolit i vanilkový nebo čokoládový, vše záleží na vašich preferencích.

Captain´s Hot SourVideo: Novinky

4 cl Morgan Black Spiced
2 cl limetková šťáva
1 cl oříškový sirup
chilli paprička

Diplomat

Nechutná vám fernet ani slivovice? Diplomat možná změní váš názor. Dva v české kotlině oblíbené alkoholické nápoje v něm doplňuje višňové garrone. Koktejl sice výrazně voní po slivovici, chuť je ale díky červenému aperitivu příjemná. V naší nabídce se jedná o nejsilnější drink.

DiplomatVideo: Novinky

3 cl fernetu
3 cl slivovice
3 cl garrone cherry
koktejlová třešeň na ozdobu

Polární vlk

Po koktejlu s whiskey, ginem, fernetem a slivovicí přichází na řadu vodka. V Polárním vlkovi ji mícháme se zázvorovým pivem, limetkovou šťávou a okurkou. S ní to ale nepřehánějte, je hodně aromatická a mohla by přebít ostatní chutě. Vlk je kyselejší a hodí se k osvěžení během horkého večera.

Polární vlkVideo: Novinky

5 cl vodky
3 cl zázvorového piva
1 cl limetkové šťávy
plátek okurky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám