Hlavní obsah

Chladicí přístroj dokáže přeměnit alkoholický nápoj v kostky ledu

Máte rádi, když je váš oblíbený alkoholický nápoj pořádně vychlazený, ale zároveň vás trápí skutečnost, že rychle se rozpouštějící kostky ledu kazí jeho chuť? Tento problém vyřešil nový chladicí přístroj jedné z amerických začínajících firem, který dokáže vytvořit kostky ledu například z vodky nebo třeba whisky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ledové kostky z whisky a vodkyVideo: AP

 
Článek

O vznik chladicího přístroje s názvem Beyond Zero se postaral Američan Jason Sherman. Ten tvrdí, že jeho vynález vyřeší odvěký problém, kdy se klasický led v nápoji postupně rozpouští a kazí jeho chuť.

Přístroj představil na největším světovém veletrhu spotřební elektroniky CES 2018, který se konal v americkém Las Vegas. Tam názorně předvedl, jak z alkoholických nápojů, jako je vodka nebo whisky, vytváří úhledně tvarované kostky ledu.

U nápojů s vysokým obsahem alkoholu je třeba snížit teplotu až na minus 80 stupňů Celsia, což Beyond Zero hravě zvládne. Problémem však může být jeho cena, k dostání je za pět tisíc dolarů (přes sto tisíc korun). S úložištěm na kostky ledu je pak cena ještě dvakrát vyšší.

Sherman je však optimistou a věří, že si jeho chladicí vynález své místo na trhu najde. „Přístroj si dovedu představit na všech místech, kde si lidé budou chtít vychutnat skvělý koktejl. Vydrží studený, ale především chutná lépe, a to je to nejdůležitější,“ svěřil se agentuře AP Sherman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám