Hlavní obsah

Chiropraktik zbavuje bolesti i zvířata

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná jste někdy narazili na videa ze zákroku chiropraktika. Pro někoho blažený zvuk uvolněné páteře, pro někoho děsivá podívaná. Vězte, že pomoc chiropraktika však nemusí využít pouze lidé. Je tu totiž zvířecí chiropraktik Joren Whitley.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mezi pacienty zvířecího chiropraktika patří koně, zebry, tygři nebo třeba lemuřiVideo: Caters News / @joren_whitley , AP

 
Článek

K třicetiletému Whitleymu z Oklahomy většinou vodí zvířata ustaraní majitelé. A rozhodně se nejedná pouze o psy a kočky. “Měl jsem tady klokany, zebry, tygry nebo třeba medvědy,” vyjmenovává talentovaný chiropraktik, jenž od bolesti pomohl stovkám zvířat.

“Zvířecí páteř není od té lidské zas tak odlišná, jak by se mohlo zdát,” vysvětluje Whitley, jehož pacienty jsou mnohdy zvířata, která přivedou majitelé jako poslední možnost před eutanazií.

“Chci, aby každé zvíře mělo možnost žít plnohodnotným životem bez bolesti a utrpení,” říká chiropraktik. Ve výčtu jeho pacientů nechybí ani zvířata jako lemuři, šimpanzi, ježci nebo hadi.

Jeden sen si přesto Whitley stále nesplnil. “Chtěl bych pracovat se slonem a žirafou,” prozrazuje. Kromě zvířat se věnuje i lidským páteřím, sám sebe však označuje jako zvířecího chiropraktika na téměř plný úvazek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám