Hlavní obsah

Bvlgari vytvořilo limitovanou edici hodinek pro slavnou automobilku

Novinky, Vojtěch Pospíšil

První prosincový den slaví italská automobilka Maserati 100 let od svého založení. Jistě se chystá stylová party a mnoho překvapení pro fanoušky, jedno z nich už ale odhaleno bylo. Jsou jím hodinky od další slavné italské značky Bvlgari, které toto výročí připomínají.

Foto: Bvlgari (3x)

Bvlgari Octo Maserati Limited Edition

Článek

Pro takto významnou příležitost snad nemohl být vybrán jiný model než Octo, který je trademarkem značky. Navrhl ho legendární designér Gérald Genta, jenž má na svém kontě hned několik ikonických designů hodinek.

Pouzdro hodinek samozřejmě působí díky složitému tvaru a mnoha leštěným a broušeným plochám výstředně, jinak jsou ale hodinky celkem decentní. Napomáhá tomu jejich průměr 41,5 milimetru a absence jakýchkoliv nápisů nebo log připomínajících, že se jedná o limitovanou edici. Na Maserati totiž odkazuje jen trojzubec na opačném konci vteřinovky.

Na přední části na automobilku upozorňuje jen charakteristický trojzubec

Jiná situace už je na opačné straně hodinek. Průhled na strojek je z modrého skla a je na něm jméno automobilky, její trojzubec, rok založení a připomenutí, že se jedná o jeden z 1914 vyrobených kusů.

Bvlgari se v popisu hodinek chlubí „manufakturním kalibrem BVL 328“, ve skutečnosti se však jedná o přebrandovaný strojek El Primero od Zenithu. Napovídá tomu ostatně už rozložení subciferníků chronografu.

Na zadní straně je automobilka připomenuta názvem a logem

Hodinky budou dostupné na modrém řemenu ladícím se stejně zbarveným ciferníkem. Jejich cena je 9700 eur (268 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám