Hlavní obsah

Baozza: Pokrm pojící východ a západ útočí na chuťové buňky

Novinky, jky

Co získáte, když smícháte zástupce světově nejpopulárnějších jídel? Jedním z nich je pizza. Druhým jsou čínské plněné napařované knedlíčky baozi. Pokud jste byli někdy v Číně, nemohli jste na ně nenarazit. A teď se zamyslete. Co by se stalo, kdybyste tyto dva klasické pokrmy spojili? Američan Alex Cree má jasno - Baozza.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Co se stane, když se spojí čínské napařované knedlíčky s italskou pizzou?Video: Reuters

 
Článek

Co je to baozza? Podle tvůrce tohoto pokrmu, jde o tradiční čínský napařovaný knedlíček plněný toppingem z pizzy. Něco jako kdybyste seškrábli pizzu Margherita až na krustu a tuto směs vložili do knedlíčku. A Alex Cree, Američan žijící v Číně, se snaží nyní tento pokrm představit široké veřejnosti.

Kdyby Cree zůstal na pozici konzultanta, kterou kvůli svému gastronomickému nápadu opustil, měl by možná život o něco jednodušší. Když mu hlavou probleskl nápad na služební cestě do Kuang-tungu, bylo už dost dobře jasné, že se ho nepustí.

Když se vrátil do USA, začal Cree s jednotlivými recepty experimentovat a nakonec se rozhodl udělat onen pověstný těžký krok. Dal výpověď a v roce 2016 se přestěhoval do Číny, aby rozvíjel svůj projekt.

Pracuje na propagaci

Vznikl tak aktuální těstovitý obal, který je typický pro čínské knedlíčky, ve kterém je drobný přídavek sýra a italských bylinek. Náplň je pak kombinací rajčat, sýru a různých toppingů na pizzu. Pokrm již začal prodávat v tamějším nákupním centru a snaží se jej propagovat na veřejných událostech po celém městě.

Je otázkou, zda má podobný nápad na velmi konzervativním trhu nějakou větší šanci na úspěch. Jedna z úspěšných prodavaček knedlíčků Baozi, Mi-Mi Čan, jeho gastronomický výtvor totiž označila za nepříliš přesvědčivý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám